Life

10 μέρη για να την κάνεις κυριολεκτικά «ταράτσα» στο κέντρο

10 ταράτσες για να βλέπεις τα πάντα αφ' υψηλού!

Πες αλήθεια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάτσεις σπίτι και προφανώς όταν βγεις, δεν το κάνεις για να κλειστείς πάλι σε εσωτερικό χώρο.

Άρα είναι απολύτως λογικό το γεγονός ότι οι ταράτσες έχουν ιδιαίτερη πέραση, με πιο δημοφιλείς να αναδεικνύονται ειδικότερα εκείνες που έχουν θέα «φιλέτο».

Στη λίστα που ακολουθεί, αφενός βλέπεις μία επιλογή με τις 10 επικρατέστερες φιναλίστ στα... καλλιστεία, αφετέρου παίρνεις ιδέες για να μην επισκέπτεσαι συνέχεια τις ίδιες, διερύνοντας έτσι το «μενού» των αγαπημένων σου!

Ξεκίνα!

*Τα μαγαζιά εμφανίζονται με τυχαία σειρά

10
A for Athens Cocktail Bar

φωτογραφία: Άλκης Μωραϊτης

Προφανώς και είναι η πρώτη ταράτσα που σου έρχεται στο μυαλό, από εκείνες που έκαναν μόδα το άραγμα με θέα το υπερπέραν -στην προκειμένη την Ακρόπολη. Κλασσική, παλιά και αγαπημένη, συμπληρώνει δικαίως τη λίστα αυτή.
A for Athens Cocktail Bar
Πλατεία Μοναστηρακίου, Τηλ: 210 3244244

Προηγούμενο
Επόμενο
9
BIOS exploring urban culture

Στα καλοκαιρινά στανταράκια δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται και μία από τις πιο «ανήσυχες» ταράτσες της πόλης, αυτή του Bios. Μέχρι live μετάδοση μέσω προτζέκτορα κανόνισαν για το παγκόμσιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Εδώ θα βρεις εξίσου «ανήσυχα» πάρτι.
BIOS exploring urban culture
Παναγή Τσαλδάρη 84 (Πειραιώς), Τηλ: 210 3425335

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Χοροστάσιον

Πρόσφατα την τίμησε ο Τζιμ Σκλαβούνος από τους Seeds του Νικ Κέιβ για ένα και μοναδικό dj set. Το Χοροστάσιο και η όνομα και πράγμα διάθεσή του μετακόμισαν σε ψηλότερο επίπεδο, στην κυριολεξία.
Χοροστάσιον
Σκουλενίου 2Β, Πλατεία Κλαυθμώνος, Τηλ: 210 3314330

Προηγούμενο
Επόμενο
7
MS Roof Garden

Άλλη μία decent επιλογή στην περιοχή που είναι λες και φτιάχτηκε για να τιμά τις ταράτσες και αυτές με τη σειρά τους την Ακρόπολη. Το MS Roof Garden, ειδικά στο κομμάτι της διακριτικής φιλοξενίας, τα πάει εξαιρετικά καλά.
MS Roof Garden
Αθηνάς 1 & Ερμού, Μοναστηράκι
Τηλ: 210 3315190

Προηγούμενο
Επόμενο
6
City Zen All Day Bar Restaurant

Πιο νεανικό ακόμα, στέκι είναι το City Zen, προσπαθώντας με τη θέα του στην Ακρόπολη να σε κάνει να αισθανθείς... Ζεν. Εδώ πίνεις τον καφέ σου, τσιμπάς, αράζεις... ξεχειμωνιάζεις που λέει ο λόγος!
City Zen All Day Bar Restaurant
Μητροπόλεως 80, Αθήνα, Τηλ: 210 3254942

Προηγούμενο
Επόμενο
5
La Vista Optimista

Γύρω γύρω Ακρόπολη, το μελίσσι της Ερμού και κάπου εκεί και το all day bar La Vista Optimista. Και τούτο δω είναι roof garden, πιο συγκεκριμένα του ξενοδοχείου Lotus-Center Hotel στο Μοναστηράκι. Προσωπικά, ως πιο mainstream, το προτιμώ για καφέ μεσημεροαπόγευμα που είναι πιο ήσυχο.
La Vista Optimista
Ερμού 95, Μοναστηράκι
Τηλ: 210 3250242

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Monk

Το Monk εξαρχής είχε τη δική του προσωπικότητα στο Μοναστηράκι και γι' αυτό απέκτησε σχετικά γρήγορα φανατικό κοινό που εύκολα πολλαπλασιάστηκε. Με μόνιμη την ανησυχία της συνεχούς αυτοβελτίωσης, λειτουργεί με την ίδια προσήλωση και ευλάβεια το roof garden του. Σοφή κίνηση, καθώς το καλοκαίρι, οι κήποι και οι ταράτσες έχουν την τιμητική τους, όπως επίσης ποτέ δεν είναι τόσες πολλές για να χωρέσουν όλους τους καλούς όπως είθισται να υποστηρίζεται. Στην προκειμένη πάντως, το πνεύμα της απαραίτητης loungιάς έχει επιτευχθεί στο 100%.
Monk |Grapes & Spirits|
Καρόρη 4, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι
Τηλ:210 3211117

Προηγούμενο
Επόμενο
3
The Zillers

Ρουφγκαρντενίαση και καθόλου δε μας χάλασε όταν πρόκειται για την ταράτσα του boutique hotel «The Zillers» στη Μητροπόλεως, που μεταξύ μας, λειτουργεί και ως η καλύτερή του διαφήμιση. Φωτισμένη Ακρόπολη στο κάδρο, πλατεία Μητροπόλεως επίσης, περιποιημένο πράσινο φόντο, ενδιαφέρουσα ελληνική-δημιουργική κουζίνα και ψαγμένα κοκτέιλς... Δε νομίζω πως θες κάτι περισσότερο σε μία καλοκαιρινή Αθήνα που εκτός από τη ζέστη, βράζει ενίοτε και στο ζουμί της. 
The Zillers
Μητροπόλεως 54, κέντρο
Τηλ: 210 3222277

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Anglais Athens

Άνοιξε πέρυσι στις 3 Αυγούστου, σε μία εποχή που ούτε οι Αθηναίοι δεν θυμούνται την Αθήνα, ωστόσο κέρδισε πόντους αμέσως, κυρίως επειδή βρίσκεται σε ένα σημείο που δεν το περιμένεις. Κατηφορίζεις τη Μητροπόλεως και σχεδόν πάνω από τα κεμπαμπτζίδικα (μέσα σε πεζόδρομο) βρίσκεται η είσοδός του. Ανεβαίνοντας με το ασανσέρ ή τη σκάλα, το λες και «υψόμετρο» το σημείο από όπου μπορείς να απολαύσεις την θέα μαζί με το ποτό σου.
Anglais Athens
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι
Τηλ: 215 5601192

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Couleur Locale

Δυσκολεύεσαι λίγο να εντοπίσεις τη Νορμανού ως στενό στο Μοναστηράκι, αλλά έτσι και ανακαλύψεις αρχικά την οδό και έπειτα τη στοά που περνάς για βγεις στο Couleur Locale, δύσκολα να μην ξαναπάς. Από τις πιο σύγχρονες ταράτσες και σταθερές αξίες των τελευταίων χρόνων, αφού είναι ό,τι πρέπει σαν ολοήμερο σημείο συνάντησης. Ωραίο και το brunch του. 
Couleur Locale
Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
Tηλ: 216 7004917

Προηγούμενο