Life

5 πράγματα για να κάνεις στη Θεσσαλονίκη της ΔΕΘ

Βρες λίγο χρόνο και εκμεταλλεύσου τον δεόντως!

Ουκ ολίγες φορές εξαιτίας της 11άχρονης «θητείας» μου στην Θεσσαλονίκη μου έχει ζητηθεί να δώσω οδηγίες προς ναυτιλομένους.

Η περίσταση της ΔΕΘ είναι ειδική βέβαια, γιατί αφενός μεν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς δεινοπαθούν καθώς το κέντρο με αυτοκίνητο είναι απλησίαστο (και καλύτερα ας μην αναλύσουμε εδώ και τώρα τι συμβαίνει με το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς τους που «επιμελείται ο ΟΑΣΘ) αφετέρου αν έχεις ανέβει εξαιτίας της, λογικά ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Δεν είσαι ο κλασσικός τουρίστας με άπλετο χρόνο μπροστά του για να ζήσει το motto της πόλης «χαλαρά» με την άνεσή του.

Αφού πολύ δημοκρατικά συμφωνήσαμε σε όλα τα παραπάνω, οι παρακάτω προτάσεις είναι ιδανικές για εκείνους που κινούνται αποκλειστικά στο κέντρο, έχουν διάθεση να δουν την πόλη πέρα από τα κλισέ του ερωτισμού, να φάνε και να ευχαριστηθούν, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. 

Ξεκίνα!

5
Για ποτό στο Whope

Αν είσαι του παραδοσιακού καλού κοκτέιλ, σίγουρα ήδη θα ξέρεις τον Γορίλα και το Βογατσικού 3. Αφού όμως είναι ακόμη σχεδόν καλοκαίρι, ρίξε μια ματιά σε αυτήν την αυλή που δεν θυμίζει σε τίποτα αστικό τοπίο. Από όταν άνοιξε φυσικά και δεν πέφτει καρφίτσα, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν στον ορίζοντα δεν υπάρχει παρόμοιο «προϊόν» στο είδος του. 
Whope
Αιγύπτου 11, Τηλ: 6979773407

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Για γλυκό στο Jerry's FoodTruck

Είναι όσο κολασμένο φαίνεται και ακόμα παραπάνω. Το chocoburger το γνώρισες πρώτος πέρυσι μέσω του Reader (αλίμονο!) και ακριβώς επειδή μετά το αλμυρό, ταιριάζει το γλυκό, εδώ θα βρεις τις πιο διαστροφικές γεύσεις. Εκτός του chocoburger, έχει τσουρεcookie που είναι αυτό ακριβώς που νομίζεις, ice burger και ένα σωρό ευφάνταστατες λιχουδιές που θα θες να πάρεις μαζί σου στην επιστροφή...

τσουρεcookie
ice burger

Jerry's FoodTruck
Παύλου Μελά 44, Τηλ: 2310 261116, www.jerrys.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Για φαγητό στη Μούργα

Σε έναν Σεπτέμβριο που έχει πάθει Αύγουστο προφανώς και για φαγητό θα σου προτείνω θαλασσινά. Δεν έχω ακούσει κανέναν παραπονεμένο φεύγοντας από τη Μούργα, οπότε τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έχει καταφέρει μάλιστα το αμίμητο: να την εκθειάζουν οι φανς των γκουρμέ καταστάσεων, αλλά και οι πιο απλοί, λιτοί και απέριττοι. 
Η Μούργα
Χριστοπούλου 12, (πίσω από την Αχειροποίητο) Τηλ: 2310268826

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Για brunch στο Mahalo Civilized Food

Πέρα από την κλασσική αξία που λέγεται Estrella και ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, επειδή όλο και σε κάποιο Estrella θα έχεις πάει ανά την Ελλάδα ή την Κύπρο, τηλεφώνησε για κράτηση στο Mahalo. Πέρυσι δούλεψε πολύ το κομμάτι των θεματικών brunch, φέτος η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Έχει μια πιο φρέσκια ματιά γενικά στον τρόπο προσέγγισης των πιάτων και προφανώς αυτό το εξαργυρώνει.

Mahalo Civilized Food
Βεροίας 5, Τηλ: 2310 547108

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Για καφέ στο Ypsilon

Θα το λατρέψεις το Ypsilon. Τα έχουμε πει βέβαια, αναλυτικά εδώ, αλλά εν ολίγοις είναι το μέρος που καταλαβαίνεις ότι η Θεσσαλονίκη είναι ευρωπαϊκή πόλη. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Οι ιδιοκτήτες του έχουν φτιάξει έναν πολυχώρο που ναι μεν αυτήν τη στιγμή στον προτείνω για τον καφέ σου, αλλά στην επίσκεψή σου σίγουρα θα βρεις να κάνεις περισσότερα.
Ύψιλον
Εδέσσης 3, Τηλ. 2310530480

 

Προηγούμενο