Life

5 προτάσεις για να τιμήσετε δεόντως τη σημερινή Ημέρα Μπύρας και Πίτσας

Όχι ότι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους δικαιολογίες...

Δεν είναι τυχαία τα διάφορα quotes που κυκλοφορούν περί πίτσας, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει. Ή έστω αν υφίσταται αυτός ο άνθρωπος, τότε είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Τι μπορεί να είναι καλύτερο από την πίτσα; Μα η πίτσα που συνοδεύεται από μπύρα. 

Μάλλον ακριβώς αυτό σκέφτηκε εκείνος που επινόησε την Ημέρα Μπύρας και Πίτσας που γιορτάζουμε σήμερα και κατά την οποία είναι εντελώς περιττό να πούμε τι χρειάζεται να κάνεις για να την τιμήσεις δεόντως. 

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι η μπύρα θεωρείται το παλαιότερο αλκοολούχο ποτό, ενώ ειδικά για τους αρχαίους Αιγύπτιους και ακόμη ειδικότερα για τους σκλάβους που οικοδόμησαν τις πυραμίδες αποδείχτηκε ιδιαίτερα «θρεπτική», ώστε να έχουν ενέργεια στις δύσκολες ημέρες. Όσο για την πίτσα, έχει τις ρίζες της πίσω στο 997 μ.Χ. στην Γκαέτα, ωστόσο η συνταγή της δεν περιείχε σάλτσα ντομάτας, καθώς ως τότε οι ντομάτες δεν είχαν «πατήσει» ακόμη ευρωπαϊκό έδαφος.

Επειδή λοιπόν σήμερα έχεις την απόλυτη δικαιολογία για να απολαύσεις αυτόν τον συνδυασμό - όχι ότι χρειάζεται δικαιολογία, αλλά ok- ρίξε μια ματιά σε πέντε σημεία που ξέρουμε ότι σίγουρα θα ευχαριστηθείς την πίτσα σου, μαζί με μία γερή δόση μπύρας. Οι πέντε παρακάτω προτάσεις παρουσιάζονται με τυχαία σειρά και απευθύνονται σε κάθε είδος προτιμήσεων.

 

5
Cupola

Το Cupola είναι μία πολλά υποσχόμενη trattoria όπου υπό κανονικές συνθήκες ίσως να απολάμβανες την πίτσα σου με ένα ποτήρι κρασί. Όμως, λόγω της ημέρας και αφού τέτοιου είδους πρωτόκολλο δεν υπάρχει, κανείς δεν σε εμποδίζει να κάνεις ακριβώς το ίδιο με μία παγωμένη μπύρα της επιλογής σου. 
Cupola
Eυφορίωνος 13, Τηλ: 211 4117444, Παγκράτι
www.cupola.gr 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Crust

Αν είσαι από εκείνους που προτιμούν να την ευχαριστηθούν στο χέρι με ένα μπουκάλι μπύρα, νομίζω ότι εδώ βρήκες αυτό που ψάχνεις. Το συγκεκριμένο άλλωστε, σημείο στου Ψυρρή, φημίζεται για την street του κατάσταση που έχουν δημιουργήσει το Τρανζίστορ και το Barrett.
Crust
Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Τηλ: 210 3257179 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Flower Pizza Athens

Δε χρειάζεται να πω πολλά για την Flower Pizza, μία βόλτα μέχρι την Πλατεία Μαβίλη θα σε πείσει. Από το 2014 που ξεκίνησε να σερβίρει υπερηφανεύεται ότι δε χρειάζεται να πας στην Ιταλία για να φας καλή πίτσα. Για να γίνεται τόσος χαμός στην αυλή της, μάλλον κάτι κάνει καλά. 
Flower Athens
Δορυλαίου 2, Πλ. Μαβίλη, Τηλ: 210 646 5029
www.flowerathens.com 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Mystic

Λιγάκι δύσκολο να είσαι λάτρης της πίτσας και να μην ξέρεις την Mystic που αφενός μεν έχει «παρακλάδια» αφετέρου έχει ό,τι περίεργη γεύση μπορείς να φανταστείς. Θυμίζω επίσης ότι είναι η πρώτη που μας μύησε στο αλεύρι βιομηχανικής κάνναβης (sativa). Στα Εξάρχεια βρίσκεις την Mystic Vegan, ενώ σαφώς πιο δημοφιλής (πιο ξακουστή δηλαδή) είναι αυτή του Παγκρατίου. 
Mystic pizza & pasta
Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, τηλ. 210 9592092
Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Εξάρχεια, τηλ. 210 3839500
Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, Χολαργός, τηλ. 210 6545000
www.mystic.com.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
1
School Pizza Bar

Συνεχώς ανανεώνει το μενού του που έχει ένα σωρό επιλογές, ωστόσο προφανώς το δυνατό του σημείο εκτός από την pasta είναι η αυθεντική ιταλική πίτσα. Ναι, παραδίδει μαθήματα γεύσεων, έχει ένα σωρό ευφάνταστα είδη και προσωπικά τελευταία έχω κολλήσει με αυτήν που βλέπεις στην φωτογραφία:*Pizza mit schinken ~ Σάλτσα ντομάτας, mix τυριών, πικάντικο γερμανικό λουκάνικο, μουστάρδα, πράσο, και τριμμένο καρότο. 
School Pizza Bar
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, τηλ. 210 3251444

Προηγούμενο