Life

5 υπέροχα σημεία για εκλεκτό κρασί στην Αθήνα

...με τόση ποικιλία στις ετικέτες που θα κάνει δύσκολη την ζωή στους αναποφάσιστους.

Κυριακή απόγευμα με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί στο χέρι. Ή ακόμη και τις καθημερινές, αργά το απόγευμα για μία χαλαρωτική κουβέντα με φίλους. Τα 5 αυτά wine bars είναι ό,τι πρέπει για αυτές τις εικόνες που προσθέτουν κατιτίς παραπάνω στην παραμελημένη ποιότητα ζωής μας. Πόσω μάλλον τα τελευταία χρόνια, που σιγά σιγά αρχίζουμε να εκτιμάμε τους θησαυρούς των ελληνικών αμπελώνων, έχοντας κριτήριο σύγκρισης οίνους με ξένη καταγωγή.

Στη λίστα που ακολουθεί, βρίσκεις μαγαζιά - σταθερές αξίες, όπως επίσης και μία ολοκαίνουργια άφιξη στα αθηναϊκά δρώμενα. Για καλή τύχη... όλων μας, στα ίδια μέρη, μπορείς να συνοδεύσεις το κρασί σου με εξαιρετικά πιάτα και ορεκτικά.

Ξεκίνα!

*η σειρά εμφάνισης των εστιατορίων στο top 5 είναι τυχαία

5
Heteroclito

Από τα πρώτα στέκια που πιάνει το μάτι του επισκέπτη στην Αθήνα και σαφώς μία από τις πιο πολυσύχναστες γωνίες του κέντρου. Από το 2012, το Heteroclito -που επίσης λειτουργεί και ως κάβα για τις δύσκολες ημέρες που δεν υπάρχει τίποτα τριγύρω ανοιχτό, χαίρει ευρείας αναγνώρισης για την επιλεκτικότητά του σε ετικέτες δυσεύρετες, όπως και στα natural wines.
Heteroclito cave & bar a vin
Φωκίωνος 2 & Πετράκη, Τηλ: 210 323 9406
www.heteroclito.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Fabrica de Vino

Έχει τεράστια μπάρα, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως wine bar. Κι αυτό γιατί καλώς ή κακώς, αυτού του είδους τα καταστήματα τα έχουμε στο μυαλό μας κάπως πιο στημένα ή έστω επιτηδευμένα. Στο Fabrica de Vino οι 600 ετικέτες κρασιών είναι το κίνητρο, αλλά η ζεστή του ατμόσφιαρα το ατού του. Ρίξε μια ματιά και στο τσίπουρο, όταν το επισκεφθείς.
Fabrica De Vino
Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Τηλ: 210 3214148
www.fabricadevino.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Walla Walla

Πρόκειται για το new entry της λίστας αυτής, αλλά και του Παγκρατίου. Το όνομά του προέρχεται από το γλυκό κρεμμύδι walla walla που βρέθηκε στις ΗΠΑ μέσω... Κορσικής, όσο για τη λίστα των κρασιών του, αγγίζει τις 700 ετικέτες από όλο τον κόσμο. Η κουζίνα του είναι ιδανική για να συνοδεύσεις το κρασί που θέλοντας και μη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το wine resto που λειτουργεί και ως κάβα. 
Walla Walla Athens
Αρχελάου 7, Παγκράτι,Τηλ: 210 7230832

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Winepoint

Λατρεμένο στέκι στο Κουκάκι, από εκείνα σε καλούν να κάτσεις στον ζεστό τους χώρο. Το Winepoint πλησιάζει τις 270 ετικέτες από ντόπιες και διεθνείς ποικιλίες, όπως επίσης διαθέτει ένα ζηλευτό κελάρι που όσο κι αν στο περιγράψω, θα το αδικήσω. Στα συν του, το ότι απέχει μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από την είσοδο του μετρό Ακρόπολη.
Winepoint
Πορίνου 2, Αθήνα, Τηλ: 210 9227050

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Warehouse

Ψάχνω να δω τι αγαπημένο μου λείπει από το κόνσεπτ του Warehouse και δεν βρίσκω τίποτα απολύτως. Το έχω ξαναπεί πως δεν είναι τυχαίο το πόσο δημοφιλές είναι στον κόσμο, αφού η ομάδα του τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κάτι παραπάνω από ανήσυχη. Πέρα από την ειδικότητά της στον καφέ, στο Warehouse των Εξαρχείων απολαμβάνεις 140 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα (εντάξει, όχι όλες μαζί!), ενώ σε αυτό της Πλάκας οι φυσαλίδες και συγκεκριμένα ο αφρώδης οίνος έχει την τιμητική του. Στα συν του, η εκλεκτή του κουζίνα και το κυριακάτικο brunch του. Σύντομα στο μεταξύ, θα αποκτήσουν αδερφάκι νότια...
Warehouse
Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, Τηλ: 215 540 8002
Warehouse_CO2
Υπερείδου 1, Πλάκα, Τηλ: 210 3247048
www.warehouseproject.gr

Προηγούμενο