Life

5 στέκια για ποιοτικό καφέ στην Αθήνα

Η Αθήνα έχει ανάγει σε επιστήμη τον καφέ και αυτό βγαίνει και προς τα έξω!

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όταν μιλάμε για καλό καφέ, δεν εννοούμε τα σχεδιάκια από αφρόγαλα -όπως χαρακτηρίζουν κάποιοι τη latte art. 

Αυτό έχει να κάνει με τη δεξιοτεχνία του barista και όχι με την ποιότητα του καφέ που γευόμαστε. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίστηκε το εν λόγω ζήτημα, τα καλά νέα είναι πως μπορεί η Ιταλία να έχει τη φήμη, αλλά κι εμείς δεν τα πάμε κι άσχημα...

Αν είσαι από εκείνους που θεωρούν τον εκλεκτό καφέ ως μία από τις μικρές πολυτέλειες της μάταιης τούτης ζωής, τότε υπάρχουν στέκια στην Αθήνα που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, και με το παραπάνω κιόλας.

Παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις πέντε περιπτώσεις που έχουν περάσει... πίστα στο συγκεκριμένο θέμα με πολύ κόπο, έρευνα και κυρίως, μεράκι. 

Ξεκίνα!

*η σειρά εμφάνισης των εστιατορίων στο top 5 είναι τυχαία

5
Senios

Οι πολυβραβευμένοι Clumsies το έχουν και με τον καφέ, σε σημείο να ψήνουν ποικιλίες δικής τους επιλογής που προέρχονται κυρίως από Βραζιλία, Ελ Σαλβαδόρ, Αιθιοπία. Ο ολοκαίνουργιος Senios τους στην Καλαμιώτου, έχει το δικό του καβουρδιστήρι που βρίσκεται στον όροφο του μαγαζιού, ενώ προσφέρει και μονοποικιλιακό καφέ είτε σε espresso είτε σε καφέ φίλτρου.
Senios
Καλαμιώτου 15, Μοναστηράκι, Τηλ. 210 3318778

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Warehouse Edge

Έχω πει τόσα καλά λόγια κατά καιρούς για το Warehouse που στο τέλος θα νομίζει κανείς ότι έχω κάποιου είδους συμφέρον. Το νέο αδερφάκι των Warehouse και Warehouse CO2 σε Εξάρχεια και Πλάκα αντίστοιχα, λέγεται Edge και βρίσκεται σχεδόν δυο βήματα παραπέρα από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Γουατεμάλα, Κένυα, Αιθιοπία, Κολομβία, Βραζιλία και ένα σωρό ακόμη αρώματα καφέ θα βρεις -μεταξύ άλλων, αρκεί να έχεις όρεξη για να δοκιμάζεις και κάτι διαφορετικό κάθε φορά. 
Warehouse Edge
Πεισίστρατου 4, Καλλιθέα, Τηλ: 210 9427722
Warehouse
Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, Τηλ: 215 540 8002
Warehouse_CO2
Υπερείδου 1, Πλάκα, Τηλ: 210 3247048
www.warehouseproject.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
3
The Underdog

Μπαίνεις μέσα στο Underdog και σου μυρίζει φρεσκοψημένος καφές. Όχι τυχαία προφανώς, αφού ρόσφατα λέγαμε για τη δυναμική άφιξη του Rabbit Punch στο Παγκράτι, όμως αυτός είναι ο αρχικός τόπος του «εγκλήματος». Η ομάδα του διαθέτει διεθνείς διακρίσεις όσον αφορά στον καφέ, οπότε είναι απολύτως αναμενόμενο εδώ το μοσχοβολιστό ρόφημα να θεωρείται κάτι παραπάνω από εμπειρία. 
The Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, Τηλ: 213 0365393

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Coviar Micro Roastery

Το παλιο Εν Δελφοίς, έδωσε τη θέση του στο Coviar. Μπαίνοντας, αποκλείεται να μην παρατηρήσεις το καβουρδιστήρι που χρησιμοποιείται κανονικότατα για ένα πιο homemade αποτέλεσμα στο ποτήρι σου. Σαν γεύση πάντως, το Coviar των Χρήστου Λουκάκη και Θανάση Τσότρα προτείνει... Κολομβία.
Coviar Micro Roastery
Δελφών 5 & Γριβαίων, Κολωνάκι Τηλ: 210 3623003

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Qahwa

Προφέρεται «κάχουα» (ή έστω κάφα) και είναι ένας ωραιότατος λόγος για να επισκεφθείς το Αιγάλεω, ακόμα κι αν σου πέφτει μακριά. Λειτουργεί και ως retail store που σημαίνει ότι εκτός από το να καταναλώσεις κορυφαίο καφέ, μπορείς να τον αγοράσεις κιόλας, αφού προμηθευτείς και μερικές χρήσιμες πληροφορίες από τους baristas που είναι προετοιμασμένοι για παντός είδους απορίες. Αν τους ρωτήσεις πάντως, το πρώτο πράγμα που θα τονίσουν είναι η ποιότητα του καφέ και η σωστή διαχείρισή του. Απλό, αλλά κοίτα να δεις που δεν τηρείται από όλους.
Qahwa
Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, Τηλ: 210 5695933

Προηγούμενο