Life

5 στέκια ιδανικά για το πρώτο ραντεβού

Πέντε διαφορετικές επιλογές που βγάζουν ασπροπρόσωπους τους πάντες.

Ας παραδεχτούμε την αλήθεια. Όταν πρόκειται για το πρώτο ραντεβού, και δη εκείνο που μας ενδιαφέρει πολύ, πελαγώνουμε.

Ψάχνουμε να βρούμε ένα μέρος που να μας αρέσει και να μας βγάζει συνολικά... ασπροπρόσωπους ως επιλογή και από παντού ξεφυτρώνουν «αλλά».

Πέρα από το θέμα της καλαισθησίας και του προσωπικού γούστου όσον αφορά στη διασκέδαση, πάντα το μαγαζί που θα επιλέξουμε είναι ένας βραχνάς. Γιατί, θέλουμε να αρέσει και στους δύο, να έχει καλό φαγητό και ποτό, ζεστή ατμόσφαιρα, ίσως όχι πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς για να είμαστε απερίσπαστοι, αλλά ούτε και τρομερά δυνατή μουσική για να μην παίζουμε το σπασμένο τηλέφωνο και μάλιστα με δύο άτομα. 

Σαφέστατα, κανόνες για το πώς πρέπει να είναι ο χώρος που θα «δούμε» το πιθανό ταίρι λίγο καλύτερα, δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι να κάνουμε λίγο πιο εύκολη τη ζωή μας, τουλάχιστον την πρώτη φορά και να λειτουργήσει λίγο διαφορετικά το μυαλό μας από τα γνωστά κλισέ, στα οποία πάνε όλοι. 

Τα παρακάτω στέκια συνδυάζουν σε ένα μεγάλο βαθμό όλα τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν και σίγουρα θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Ξεκίνα!

*η σειρά εμφάνισης των εστιατορίων στο top 5 είναι τυχαία

5
Μπλε Παπαγάλος

Οι περισσότεροι το έχουν συνδυασμένο στο μυαλό τους με τον καφέ, ίσως να φταίει για αυτό η αυλή του. Κακώς, γιατί ο Μπλε Παπαγάλος με την οικεία του ατμόσφαιρα θυμίζει σαλόνι σπιτιού με ρετρό έπιπλα και τί θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικό από αυτό;
Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31 & Γιατράκου, Μεταξουργείο, Πλατεία Αυδή, Τηλ: 2110 121099


 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Belle Amie

Κατά καιρούς το έχω εξαίρει για διάφορους λόγους, όμως όπως και να έχει το Belle Amie και ο επιβλητικός του χώρος δύσκολα δεν εντυπωσιάζει όσους το επισκέπτονται πρώτη φορά. Vintage ατμόσφαιρα, αξιοπρεπής κουζίνα σε περίπτωση που το φαγητό είναι μέσα στα ζητούμενα και η αίσθηση ότι δεν βρίσκεσαι στην Αθήνα, αλλά κάπου στην Ευρώπη ανήκουν οπωσδήποτε στα δυνατά του σημεία. 
Belle-Amie
Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, Τηλ: 210 4175740 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Finca Vigia

Το Finca Vigia κερδίζει πόντους από την πρώτη στιγμή λόγω της μπάρας του. Σε δεύτερη ανάγνωση, όσοι έχουν αδυναμία στα ποιοτικά κοκτέιλς και αποστάγματα (και δη στο ρούμι) βρίσκονται στο σωστό μέρος, με θέμα την Κούβα και πιο συγκεκριμένα το σπίτι του Έρνεστ Χέμινγουεϊ.
Finca Vigia
Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό, Τηλ: 210 6777698

Προηγούμενο
Επόμενο
2
La Soiree de Votanique

Είναι από εκείνα τα μαγαζιά που με την άφιξή τους στον Βοτανικό, του έδωσαν άλλη όψη. Ψαγμένη μουσική, ιδιαίτερος χώρος με... ροπή προς τις τέχνες και αναμφισβήτητα ό,τι πρέπει για χαλαρή κουβέντα. 
La Soiree de Votanique
Καστοριάς 37 Βοτανικός, Αθήνα Τηλ: 6972 133483, 210 3471401

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Scala Vinoteca

Καλαίσθητος χώρος τσεκ, τέλειο φαγητό τσεκ, εξαιρετικό κρασί τσεκ επίσης. Αποκλείεται να σε απογοητεύσει για οτιδήποτε κι αν το επιλέξεις, ειδικά όταν τον τελευταίο χρόνο διανύει ίσως την καλύτερη εποχή του. Οι φανς του κέντρου, θα ενθουσιαστούν. 
Scala Vinoteca
Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, Τηλ: 210 3610041
www.scalavinoteca.com

 

Προηγούμενο