Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης είχε τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του τον Δεκέμβριο του 2017 και για έναν χρόνο νοσηλευόταν σε κέντρο αποκατάστασης.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, η σύζυγός του, Εβελίνα, συγκίνησε τους διαδικτυακούς της φίλους με την οικογενειακή φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Αποζημίωση «μαμούθ» ζητά η οικογένεια Αγγελίδη 

Αποζημίωση «μαμούθ» ζητά με αγωγή της η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην αγωγή η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, Εβελίνα Βαρσάμη, το τροχαίο ήταν «αποκλειστική υπαιτιότητα του εναγόμενου οδηγού του προπορευόμενου λεωφορείου».

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, σύμφωνα με την αγωγή «σε γενικές γραμμές είναι φυτό (...) έχω υποστεί μία μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχω καταστεί τετραπληγικός».

Η οικογένεια Αγγελίδη ζητά από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρεία το ποσό των 2.796.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος «Το λεωφορείο βρέθηκε σταματημένο στο αριστερό μέρος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, γεγονός που δείχνει ότι κινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα προς την αριστερή με σκοπό να στρίψει αριστερά στον δρόμο, όπου ήταν το προκαθορισμό δρομολόγιό του. Έτσι, φαίνεται πως έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή (σ.σ. σε αυτήν επέβαινε ο άτυχος Κωνσταντίνος Αγγελίδης) η οποία πήγαινε κανονικά στην πορεία της, με τον παρουσιαστή να προσπαθεί να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει».

Η αγωγή:

«...Υφίσταται αποκλειστική υπαιτιότητα του εναγόμενου οδηγού του προπορευόμενου λεωφορείου, ο οποίος κατά παράβαση του ΚΟΚ, όλως αιφνιδίως διενήργησε απότομο ελιγμό προς τα αριστερά, δίχως προηγουμένων να βεβαιωθεί ότι μπορεί να πράξει τούτο, χωρίς κίνδυνο των λοιπών χρησιμοποιούντων την άνω 6 λωρίδα κυκλοφορίας της και χωρίς να καταστήσει την πρόθεσή του εγκαίρως γνωστή δια της χρησιμοποποίησης του αριστερού δείκτη κατεύθυνσης, φράσσοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την πορεία της μοτοσυκλέτας του ενάγοντος...

... Σε γενικές γραμμές έχω γίνει «φυτό». Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ.

... Έχω υποστεί μία μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχω καταστεί τετραπληγικός...

... Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη.

Ζητώ να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να καταβάλλουν στον α’ από εμάς για την ανωτέρω αιτία, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον το συνολικό ποσό των 2.976.000 και μάλιστα νομιμοτόκως με τόκο επιδικίας από την επίδοση της αγωγής σε αυτούς και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση. Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να καταβάλλουν στην β’ από εμάς για την ανωτέρω αιτία και την ιδιότητα της ως ασκούσας την γονική μέριμνα του ανηλίκου, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, το συνολικό ποσό των 108.000 ευρώ και μάλιστα νομιμοτόκως με τόκο επιδικίας από την επίδοση της αγωγής σε αυτούς μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση»

Φωτογραφία εξωφύλλου: Facebook