Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια έρευνας από τον επικεφαλής επιμελητή του μουσείου Matthew Yokobovsky προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί η έκθεση.
Στην έκθεση «Studio 54: Night Magic» φιλοξενούνται, 250 φωτογραφίες, 40 βίντεο και 65 κομμάτια μόδας, προσκλήσεις, εφημερίδες και σκίτσα σκηνικών και φωτισμού, σε έναν χώρο 10.000 τετραγωνικών μέτρων. 
Ένα τμήμα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο προσωπικό του Studio 54. Τον Rubbel και τον Schrager, τους μπάρμεν, αυτούς που δούλευαν στην ιματιοθήκη, τους πορτιέρηδες.

Ισχυρό αποτύπωμα 

Το κλαμπ έκλεισε οριστικά τις πόρτες του πριν από τέσσερις δεκαετίες αλλά το αποτύπωμα που άφησε πίσω του ήταν πολύ ισχυρό. Συνιδρυτές του ήταν οι Steve Rubbel και Ian Schrager ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί στις 26 Απριλίου του 1977. Μετά από 33 μήνες τον Φεβρουάριο του 1980 έκλεισε και πωλήθηκε στον Mark Fleischman ο οποίος ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του. 
Όπως είπε ο Matthew Yokobovsky στη διαδικτυακή σελίδα του Rolling Stone
«Για δύο δεκαετίες, η Νέα Υόρκη δεν είχε αυτού του τύπου εμπειρία νάιτ κλαμπ. Παλαιότερα, μέσα στον 20ό αιώνα, υπήρξαν νάιτ κλαμπ σαν το Stork Club, το El Morocco, το Cafe Society και το Peppermint Lounge. Και όταν μπαίνεις στη δεκαετία του 1960, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αυτή η εμπειρία του μεγάλου νάιτ κλαμπ».

Τη δεκαετία του 1970, η πόλη της Νέας Υόρκης έφτασε κοντά στο να δηλώσει χρεοκοπία, «και, κατά συνέπεια, θεωρώ ότι το Studio 54 έφτασε σε μια περίοδο που η Νέα Υόρκη ήταν γκρίζα και είχε φαλιρίσει. Στα αλήθεια, έφερε πίσω το γκλάμουρ. Εξαιτίας αυτής της αλλαγής, για δεκαετίες ο απόηχός του ήταν ο απόηχος ενός συμβόλου που μπορεί να είναι λαμπερό κι εντυπωσιακό ακόμα και σε δύσκολους καιρούς».

Η Μέριλιν Μονρόε των νάιτ κλαμπ

«Κάποια στιγμή είπα “Νομίζω ότι το Studio 54 είναι η Μέριλιν Μονρόε των νάιτ κλαμπ. Όταν ζούσε η Μέριλιν, τη δόξαζαν, αλλά κυκλοφορούσαν γι' αυτήν φήμες και κουτσομπολιά... 
Με το πέρασμα των χρόνων, η δημοφιλία του Studio 54 μεγάλωσε. Επανέρχεται ξανά και ξανά. Νομίζω, επειδή όταν ο κόσμος κοιτάει αυτές τις φωτογραφίες ενθουσιάζεται, με τον ίδιο τρόπο που ενθουσιάζεται όταν βλέπει μια φωτογραφία της Μέριλιν. Υπάρχει μια μαγεία, υπάρχει μια ενέργεια» δήλωσε ο Yokobovsky.
Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 8 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

«The Midnight Sky»: Πρώτο teaser για τη νέα μεταποκαλυπτική ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ

Κουέντιν Ταραντίνο: Αυτή είναι η ταινία που μας προτείνει για το Halloween