Μενού
  • Α-
  • Α+

Το προϊόν που έμελλε να μεταμορφωθεί στο πιο ισχυρό σύμμαχο της υγείας μας από τον κορονοϊό (μετά τη μάσκα), εκτός από την προστασία των χεριών, είναι ιδανικό και για μια σειρά πρακτικών λύσεων, που θα σας κάνουν να νιώθετε ακόμη πιο ασφαλείς από την απειλή των μικροβίων μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

Γυαλιστικό ασημικών

Το απολυμαντικό χεριών προστατεύει τα ασημένια αντικείμενα από την οξείδωση και καθαρίζει γρηγορότερα τις βρωμιές, σύμφωνα με το περιοδικό Taste of Home. «Ψεκάστε μερικές σταγόνες σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε απαλά», συμβουλεύουν οι συντάκτες.

Καθαρίστε τα γυαλιά σας

Θα μπορούσατε να ξοδέψετε περίπου 20€ για ένα τυπικό υγρό καθαριστικό γυαλιών. Ωστόσο, ένα ψέκασμα με απολυμαντικό τζελ κάνει τη δουλειά καλύτερα και φθηνότερα.

Χρησιμοποιήστε το αντί για αποσμητικό

Ο λόγος που οι μασχάλες σας μυρίζουν έντονα είναι τα βακτήρια που αναπτύσσονται γύρω από τους ιδρωτοποιούς αδένες. Συνεπώς, το απαλό τρίψιμό τους με απολυμαντικό τζελ θα καταστήσει τις μασχάλες όχι μόνο πιο υγιείς, αλλά και εντελώς άοσμες.

Γρήγορη ανακούφιση από την ακμή

Η φλεγμονή από ρύπους και βακτήρια είναι η αιτία που δημιουργούνται σπυράκια στο πρόσωπό ή στο σώμα σας. Και εδώ, η εφαρμογή αντισηπτικού τζελ θα αφήσει τους πόρους σας καθαρούς και απαλλαγμένους από το υπερβολικό σμήγμα.

Ως ξηρό σαμπουάν

Τα ειδικά προϊόντα σε μορφή σπρέι ή σκόνης είναι μια καλή λύση για τις περιπτώσεις που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και σαμπουάν, αλλά το απολυμαντικό τζελ επιτυγχάνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Απλώς πιέστε λίγο υγρό στα δάχτυλά σας και κάντε ελαφρύ μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σας.

Καθάρισμα του καθρέφτη του μπάνιου

Ο καθρέφτης του μπάνιου είναι πάντα ο πιο βρώμικος μέσα σε ένα σπίτι. Πιτσιλιές από οδοντόκρεμα, στάμπες από τα προϊόντα styling μαλλιών, θαμπάδες από τους υδρατμούς και δαχτυλιές, όλα απομακρύνονται στο δευτερόλεπτο με ένα ψέκασμα αντισηπτικού τζελ και τρίψιμο με μια χαρτοπετσέτα.

Απαλλαγείτε από το τσούξιμο

Λίγο πριν απομακρύνετε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο από κάποιο σημείο του δέρματος που κόπηκε ή τραυματίστηκε, απλώστε μια στρώση αντισηπτικού τζελ γύρω από την επιφάνεια και περιμένετε ένα λεπτό. «Ο επίδεσμος θα βγει σχεδόν αυτόματα χωρίς αίσθηση τσουξίματος -και , φυσικά, με πολλαπλάσια αντισηπτική προστασία του επουλωμένου δέρματος», λένε οι συντάκτες του αμερικανικού περιοδικού Health.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας

Εάν δεν το ξέρετε, έρευνες λένε ότι το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας μπορεί να είναι εξίσου βρώμικο με το κάθισμα της τουαλέτας. Γι’ αυτό, η απολύμανσή του μια μαλακή πετσέτα στην οποία έχετε ψεκάσει απολυμαντικό τζελ είναι επιβεβλημένη.

Καθαρίστε το ποντίκι σας

Σύμφωνα με το CNET, τον αμερικανικό ιστότοπο μέσων που δημοσιεύει κριτικές, ειδήσεις, άρθρα, ιστολόγια, podcast και βίντεο σχετικά με την τεχνολογία και τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά παγκοσμίως, το ποντίκι του υπολογιστή είναι εξίσου βρώμικο με το πληκτρολόγιο -άρα και με το κάθισμα της τουαλέτας. Ισχύει η ίδια διαδικασία με την προηγούμενη παράγραφο.

Λεκέδες στα ρούχα

«Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό χεριών για να απομακρύνετε στάμπες από καφέ, κρασί, σάλτσες ή μελάνι, τη στιγμή που θα συμβεί. Αρκεί να μην τρίψετε το σημείο, αλλά να ψεκάσετε το υγρό και να απλώσετε από πάνω ένα απορροφητικό χαρτί», γράφει το Taste of Home.

Αφαιρέστε την κόλλα

Αφού βγάλετε ένα αυτοκόλλητο από μια τσάντα, έναν τοίχο ή την πόρτα του ψυγείου, συνήθως μένουν υπολείμματα κόλλας, τα οποία ούτε με το ξύσιμο δεν φεύγουν οριστικά. Όμως, το απολυμαντικό τζελ μπορεί να το καταφέρει με ένα απλό τρίψιμο απόμια βαμβακερή πετσέτα.

Γυαλίστε την οθόνη αφής

Το γεγονός ότι ονομάζεται «οθόνη αφής» δείχνει ότι χρειάζεται τακτικό καθαρισμό, ακόμη και εάν μια τέτοια οθόνη δεν χρησιμοποιείται από άλλα άτομα. Ο καλύτερος τρόπος, σύμφωνα με το περιοδικό Tablet Magazine, είναι να ψεκάσετε απολυμαντικό χεριών και να σκουπίσετε με ένα πανί μικροϊνών.

Σκουπίστε ένα κοινόχρηστο κάθισμα τουαλέτας

Σύμφωνα με την αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή The Doctors, τα δείγματα που πήραν οι επιστήμονες για ανάλυση έδειξαν ότι σε κάθε γωνιά μιας κοινόχρηστης τουαλέτας καραδοκούν άπειροι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Γι’ αυτό, πριν καθίσετε σε οποιοδήποτε καπάκι δημόσιας χρήσης, απλώστε απολυμαντικό χεριών σε ένα κομμάτι χαρτιού και σκουπίστε καλά την επιφάνεια -δυο και τρεις φορές.

Εξαλείψτε τα δακτυλικά αποτυπώματα

Δεν είναι ανάγκη να είστε ...εγκληματίες για να θέλετε να καλύψετε τα δακτυλικά σας αποτυπώματα. Σε κάθε γυαλιστερή, ανοξείδωτη, γυάλινη ή λουστραρισμένη επιφάνεια, οι δαχτυλιές δημιουργούν μια αντιαισθητική εικόνα. Το ψέκασμα με αντισηπτικό τζελ βοηθά να καθαρίσουν ακόμη και αποτυπώματα από λάδι, γράσο ή κόλλα.

Λουστράρετε τα δαχτυλίδια σας

Χρυσά, ασημένια, μπρούτζινα ή χάλκινα, τα αγαπημένα σας δαχτυλίδια -ή κολιέ- θα λάμψουν περισσότερο με τη βοήθεια του απολυμαντικού τζελ. Ωστόσο, όπως συμβουλεύουν οι συντάκτες του Taste of Home «...αποφύγετε τη χρήση απολυμαντικού εάν το κόσμημα είναι επιχρυσωμένο και επάργυρο, καθώς το καθαριστικό μπορεί να αποσυνθέσει την επιφανειακή επένδυση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA