Life

20 πράγματα που πρέπει να επανεξετάσετε για να γίνετε επιτυχημένοι και ευτυχείς

Εδώ κρύβεται η αληθινή σοφία για ό,τι περισσότερο επιθυμείτε στη ζωή σας.

Περισσότερα λεφτά, περισσότερος χρόνος, καλύτερες σχέσεις, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον, όλα είναι όνειρα που μπορεί να γίνουν αληθινά. Πώς; Ιστορικοί, φιλόσοφοι, συγγραφείς και δισεκατομμυριούχοι -από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι τις μέρες του διαδικτύου-, εξηγούν τα μυστικά τους. Έχετε 5 λεπτά στη διάθεσή σας; Διαβάστε τα παρακάτω.

Μια μικρή νίκη, ένας νέος θρίαμβος
20
Μια μικρή νίκη, ένας νέος θρίαμβος

Έχετε αποκτήσει ένα πτυχίο; Αξιοποιήστε το! Ξέρετεκάποιον φίλο, που έχει έναν φίλο, ο οποίος θα μπορούσε να επενδύσει στην ιδέα σας; Αξιοποιήστε τον! Διαβάζετε ένα άρθρο στο διαδίκτυο για τους τρόπους που κάποιος κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία από το μηδέν; Αξιοποιήστε το! Αντί να μοιάζετε σαν άλλος Δον Κιχώτης, εκμεταλλευθείτε κάθε προσόν που διαθέτετε και δώστε τις μάχες σας μέρα με τη μέρα. Διατηρήστε με νύχια και δόντια κάθε εκατοστό εδάφους που κερδίζετε από μια τέτοια μικρή νίκη, και κάντε το εφαλτήριο για το επόμενο βήμα σας. Η επιτυχία βασίζεται στο να έχετε κατακτήσει μια μικρή νίκη, η οποία θα σας βοηθήσει να διατηρείτε ένα ισχυρό κίνητρο που αξίζει να παλέψετε. Βασίζεται στη μόχλευση της ισχύουσας θέσης σας και στη διατήρηση της δυναμικής κάθε μάχης που θα δώσετε από εκεί μετά.

Προηγούμενο
Επόμενο
Οι κανόνες υπάρχουν για να σπάνε
19
Οι κανόνες υπάρχουν για να σπάνε

«Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πιο σίγουρο σημάδι τρέλας από το να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά», έχει πει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Η συμβατικότητα είναι εδώ που βρίσκεστε. Αλλά το σπάσιμό της, έχει να κάνει με το πώς θα εξελιχθείτε -κάτι που σίγουρα θα περιλαμβάνει και τεράστια ποσότητα αποτυχίας. ΟΣεθ Γκόντιν το έχει πει: «Η αποτυχία είναι κάτι που πρέπει να εκτιμηθεί και να επαινεθεί από τον ίδιο σας τον εαυτό. Η αποτυχία είναι ανατροφοδότηση. Η αποτυχία σάς πάει ένα βήμα παραπέρα. Το μόνο άτομο που δεν κάνει λάθη, είναι εκείνο που δεν κάνει εντελώς τίποτε».

Προηγούμενο
Επόμενο
Η επόμενη ευκαιρία
18
Η επόμενη ευκαιρία

Ο τέλειος πελάτης, η τέλεια ευκαιρία και οι τέλειες περιστάσεις σχεδόν ποτέ δεν θα συμβούν. Αντί να εύχεστε τα πράγματα να ήταν διαφορετικάή να περιμένετε την επόμενη καλή συγκυρία –που μπορεί να μην έρθει ποτέ- και αντί να ρίχνετε την ευθύνη στους άλλους, αναπτύξτε τη δική σας δημιουργικότητα και ευστροφία, προσπαθώντας να αντιληφθείτε κατά πού φυσά ο επιχειρηματικός άνεμος. Και φροντίστε να τον ακολουθήσετε πρώτοι.Όπως έχει πει ο επιχειρηματίαςΤζιμ Ρον, «Μην επιθυμείτε λιγότερα προβλήματα, αλλά μεγαλύτερες δεξιότητες. Μην επιθυμείτε λιγότερη πρόκληση, αλλά περισσότερη δημιουργικότητα και σοφία».

Προηγούμενο
Επόμενο
Το κέρδος έρχεται μέσα από την ζημιά
17
Το κέρδος έρχεται μέσα από την ζημιά

Όποιος δεν έχει μάθει να χάνει, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει. Και αυτό είναι το μυστικό που οδηγεί στην καλύτερη ηγεσία και στην καινοτομία. Χτίζει επίσης καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας, αναβαθμίζοντας την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση για τις επόμενες κινήσεις σας. Από πολλούς αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους θα ακούσετε το εξής: «Αν θέλετε περισσότεραοφέλη και κέρδη, κάνετε περισσότερα λάθη».

Προηγούμενο
Επόμενο
Έπαινος εναντίον κριτικής
16
Έπαινος εναντίον κριτικής

Όταν αναζητάτε διαρκώς τις φιλοφρονήσεις και δυσανασχετείτε με την κριτική, σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γίνετε καλύτεροι –επαγγελματίες, σύζυγοι, γονείς ή καλοί φίλοι.Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτή τη συμπεριφορά ως «ανάγκη για μη απόρριψη», κάτι που όμως δεν επιτρέπει να διορθώνονται τα λάθη. Αντί να ζητάτε μόνο τον έπαινο, η δουλειά σας θα βελτιωθεί εάν ζητήσετε κριτική. Ακόμη και τα πιο αυστηρά ή αρνητικά σχόλια, μπορεί να σας κάνουν πιο δυνατούς. Όπως έχει γράψει ο συγγραφέας Ρόμπιν Σάρμαστο βιβλίο του«Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του», όταν κατανοείτε την κριτική που σας κάνουν οι άλλοι, τότε είναι η στιγμή που ξεκινά να χτίζεται το μεγαλείο σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
15
Το πρόβλημα με το διαδίκτυο

Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας το έχει τοποθετήσει στη σωστή ερμηνεία, πριν από 2.000 χρόνια: «Εάν θέλεις να είσαι παντού, δεν θα είσαι πουθενά». Χάνουμε ώρες κάθε μέρα κοιτάζοντας αδρανείς μια οθόνη. Η προσοχή μας επικεντρώνεται σχεδόν παντού, αλλά στην πραγματικότητα δεν πάμε πουθενά. Η θέληση μας ατροφεί. Το διαδίκτυο είναι ένα δίκοπο μαχαίρι, και όπως το χρήμα, είναι κι αυτό ουδέτερο: μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για καλό, είτε για κακό σκοπό, ανάλογα με το ποιος, πόσο και πώς το χρησιμοποιεί. Ο Καρλ Νιούπορτ, διακεκριμένος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Τζώρτζταουν και συγγραφέας έξι βιβλίων αυτοβελτίωσης, λέει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κινούνται προς τους ρεαλιστικούς στόχους τους, επειδή δίνουν προτεραιότητα στις ρηχές ευκολίες που τους προσφέρει το διαδίκτυο. Κατά συνέπεια, εκείνοι που καλλιεργούν τις πρακτικές δεξιότητες με τις οποίες τους έχει προικίσει η εκπαίδευση, η εμπειρία τους και ο ίδιος ο χαρακτήρας τους -και λιγότερο το διαδίκτυο-, καθίστανται αυτόματα στον πυρήνα της ανέλιξης τηςεπαγγελματικής τους πορείας».

Προηγούμενο
Επόμενο
Δεν είναι όλα χρήμα
14
Δεν είναι όλα χρήμα

Σε ορισμένα πράγματα δεν μπορείτε να βάλετε τιμή προς πώληση.Οι σχέσεις και οι προσωπικές σας αξίες δεν έχουν τίμημα. Εάν είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα μπορούσατε να παραιτηθείτε από όλο το χρήμα της ζωής σαςγια να το ανταλλάξετε με την αγάπη, την αφοσίωση και την ανεκτίμητη παρουσία των ανθρώπων που θεμελιώνουν την ύπαρξή σας -τα παιδιά, τη σύντροφο, τους γονείς, τους φίλους σας-, τότε, πρέπει να νιώθετε αληθινά ευτυχισμένοι και ασφαλείς.

Προηγούμενο
Επόμενο
Το χρήμα είναι καλό
13
Το χρήμα είναι καλό

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι το χρήμα είναι ανήθικο, και ότι τα άτομα με πολλά λεφτά είναι οι «κακοί» της ιστορίας, οι οποίοι αναζητούν όλο και περισσότερα κέρδη ώστε να εξουσιάζουν τους πιο αδύναμους. Αλλά στην πραγματικότητα, το χρήμα είναι κάτι ουδέτερο. Η απόκτηση χρημάτων είναι μια εντελώς ηθική επιδίωξη όταν γίνεται με ειλικρίνεια και ακεραιότητα.Είναι ένα σύμβολο της αντιληπτής αξίας. Και η σωστή τιμή για ένα προϊόν, είναι η αντιληπτή αξία από τον πελάτη. Εάν η τιμή είναι πολύ υψηλή, ο πελάτης δεν θα ανταλλάξει τα χρήματά του για αυτό. Η δουλειά σας πρέπει να σας αντικατοπτρίζει. Και όταν αυτό συμβεί, το χρήμα είναι το καλύτερο μέσο επιβράβευσης της επιχειρηματικής ικανότητάς σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
Το όραμα
12
Το όραμα

«Για να γίνετε αυτό που πιστεύετε ότι πρέπει να γίνετε, δημιουργήστε το υψηλότερο, δυνατότερο όραμα για τη ζωή σας», έχει πει η Όπρα Γουίνφρεϊ. Η διανοητική δημιουργία προηγείται πάντα της φυσικής κατασκευής ενός προϊόντος, ενός σπιτιού, μιας καριέρας ή μιας ζωής, με το σχεδιάγραμμα που σχεδιάζετε στο κεφάλι σας να αποτελεί το νοητικό θεμέλιο, που θα βοηθήσει στο οικοδόμημα που θέλετε να χτίσετε. Μην αφήσετε την κοινωνία να σας πει πώς πρέπει να φαίνεται το σπίτι σας. Είστε καλλιτέχνης και δημιουργός. Η ζωή σας μπορεί να είναι ακριβώς όπως τη θέλετε, είτε θεωρείται αρχοντικό, είτε φτωχικό από τους άλλους. Σπίτι είναι όπου βρίσκεται η καρδιά σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
Οι πράξεις μένουν
11
Οι πράξεις μένουν

Η ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων, σκέψεων, αποφάσεων και πράξεων. Αλλά όταν η προτεραιότητα εγκλωβίζεται διαρκώς μέσα στη σκέψη, η οποία δεν γίνεται απόφασηή πράξη, η επιτυχία δεν θα έρθει ποτέ. Και όταν πρόκειται για χρήματα, σε μια οικονομία ελεύθερης αγοράς, μπορείτε να κερδίσετε όσα χρήματα θέλετε. Το ερώτημα είναι, πόσα χρήματα θέλετε πραγματικά να κερδίσετε; Στο βιβλίο «Σκέψου Και Γίνε Πλούσιος», ο Ναπολέων Χιλ προσκαλεί τους αναγνώστες του να γράψουν σε ένα χαρτί το ποσό των χρημάτων που θέλουν να αποκτήσουν και να θέσουν ένα χρονικό όριο. Αυτή η απλή πράξη θα σας προκαλέσει να σκεφτείτε και να δράσετε με νέους τρόπους, οι οποίοι θα σας δώσουν κίνητρο και στόχο για να δημιουργήσετε το μέλλον των επιθυμιών σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
Οι γέφυρες της ζωής
10
Οι γέφυρες της ζωής

Όταν φτάσετε σε οποιοδήποτε επίπεδο επιτυχίας, είναι εύκολο να πιστεύετε ότι εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτήν την νίκη, ξεχνώντας πιθανώς πώς φτάσατε ως εδώ. Είναι εύκολο να δείτε τον εαυτό σας ανώτερο από τους άλλους ανθρώπους και να κάψετε όλες τις γέφυρες που σας ενώνουν με το παρελθόν και με την ανθρώπινη σύνδεση που είχατε ανάγκη όταν ξεκινούσατε. Σε αυτήν την σπηλιά της εσωτερικής σας απομόνωσης, θα χάσετε το μυαλό και την ταυτότητά σας, καταλήγοντας ένα άτομο που ποτέ δεν σκοπεύατε να είστε. Ταπεινότητα, ευγνωμοσύνη και αναγνώριση της βοήθειας που λάβατε από άλλους, θα διατηρήσει την επιτυχία σας σε σωστή προοπτική.

Προηγούμενο
Επόμενο
Ένας στόχος τη φορά
9
Ένας στόχος τη φορά

Κάθε απόφαση έχει κόστος. Και όταν επιλέγετε μόνο ένα πράγμα, το κόστος είναι μικρότερο. Αντίθετα, όταν επιλέγετε πολλούς στόχους μαζί, όχι μόνο το κόστος γιγαντώνεται, αλλά μπορεί να καταλήξετε να χάσετε τα πάντα. Οι πιο καθαρές αποφάσεις παίρνονται όταν περιορίζετε το στόχο απέναντί σας, χωρίς αντιπερισπασμούς.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Ο ανταγωνισμός

«Όλες οι αποτυχημένες εταιρείες έχουν το ίδιο πρόβλημα: Δεν επιχείρησαν να ξεκόψουν από τον ανταγωνισμό», έχει πει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Πίτερ Τιλ. «Ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά δαπανηρός τρόπος για τη δημιουργία πλούτου, αφού απαιτεί έναν διαρκή πόλεμο εκπτώσεων, παραγωγή φθηνότερων προϊόντων και,στο τέλος της ημέρας, ένα πολύ ρηχό ταμείο. Εάν θέλετε να κυριαρχήσετε ή και να μονοπωλήσετε στον επιχειρηματικό τομέα, πρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ανάγκη για τον καταναλωτή, ένα καινοτόμο προϊόν ή μια προηγμένη  υπηρεσία, ώστε να αποκολληθείτε από τη δίνη του υψηλού ανταγωνισμού».

Προηγούμενο
Επόμενο
Τα μικρά πράγματα γίνονται μεγάλα πράγματα
7
Τα μικρά πράγματα γίνονται μεγάλα πράγματα

Όταν ένας τομέας της ζωής σας είναι εκτός σωστής πορείας, κάθε περιοχή της ζωής σας υποφέρει. Αντίθετα, όταν βελτιώνετε έναν τομέα της ζωής σας, όλοι οι άλλοι τομείς επηρεάζονται θετικά. Όπως έγραψε ο Τζέιμς Άλλεν στο βιβλίο του με τίτλο «Ως Άνθρωπος Σκεπτόμενος», οι άνθρωποι είμαστε ολιστικά συστήματα, και όλα όσα κάνουμε επηρεάζουν όχι μόνο τη δική μας πορεία στη ζωή, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο, για το καλύτερο ή το χειρότερο. Και όσο κάνετε ένα καλό πράγμα για τον εαυτό σας, όσο μικρό και εάν είναι αυτό, τότε όλο το υπόλοιπο σύστημά σας θα ανταποκριθεί θετικά.

Προηγούμενο
Επόμενο
Η θυματοποίηση
6
Η θυματοποίηση

Είναι εύκολο να μιλάτε για το πόσο σκληρή και άδικη έχει σταθεί απέναντί σας η ζωή, με την «νοοτροπία του θύματος» να οδηγεί σε λανθασμένα συναισθήματα για τα χαμένα σας όνειρα και τα δικαιώματα που δεν διεκδικήσατε. Αλλά ο κόσμος δεν σας χρωστά τίποτα. Και η αλήθεια είναι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει τα πάντα. Αλλά όταν ο εσωτερικός κόσμος που έχετε χτίσει για εσάς είναι σαν ένα στρείδι, ποτέ δεν θα εμφανιστεί μια χαραμάδα για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Ο φόβος της πρόκλησης

Όσο περισσότερο χρονοτριβείτε ή αποφεύγετε να κάνετε κάτι δύσκολο και προκλητικό, τόσο πιο οδυνηρό γίνεται μέσα στο κεφάλι σας. Ωστόσο, μόλις αναλάβετε δράση, η δυσφορία είναι πολύ λιγότερο σοβαρή από ό,τι φανταζόσασταν. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, οι άνθρωποι προσαρμόζονται. Όταν προσαρμόζεστε συνειδητά στο τεράστιο άγχος, εξελίσσεστε.

Προηγούμενο
Επόμενο
Έχετε αρκετά
4
Έχετε αρκετά

Σε μια συνέντευξη στην ετήσια εκδήλωση Genius Network το 2013, ο επιχειρηματίας Τιμ Φέρις ρωτήθηκε: «Μέσα σε όλες τις ποικίλες επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, έχετε ποτέ άγχος;». «Φυσικά», απάντησε ο Φέρις. «Αν κάποιος λέει ότι δεν έχει, είναι ψεύτης. Αλλά ένα πράγμα που μετριάζει το δικό μου επιχειρηματικό άγχος είναι ότι κάθε πρωί επικεντρώνομαι σε αυτά που ήδη έχω καταφέρει -και είναι αρκετά. Εάν εκτιμάτε αυτό που έχετε ήδη, τότε περισσότερα θα έρθουν χωρίς παραπάνω άγχος. Ακόμη και εάν δεν έρθουν, επικεντρωθείτε στο γεγονός ότι ήδη έχετε αρκετά».

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Τα ψώνια και η ευτυχία

«Ένας από τους εχθρούς της ευτυχίας είναι η υπερκατανάλωση», λέει ο Τόμας Τζίλοβιτς, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, ο οποίος μελετά τη σχέση μεταξύ χρήματος και ευτυχίας για περισσότερες από δύο δεκαετίες. «Αγοράζουμε πράγματα για να μας κάνουν ευτυχισμένους, και νιώθουμε αληθινά επιτυχημένοι. Αλλά μόνο για λίγο. Τα νέα αντικείμενα είναι συναρπαστικά για εμάς στην αρχή, αλλά μετά τα συνηθίζουμε και ο ενθουσιασμός εξασθενεί», λέει ο Τζίλοβιτς, τονίζοντας ότι το «ψωνίζω άρα υπάρχω», είναι μύθος. «Εκτιμήσετε αυτό που έχετε σήμερα, και κάντε οικονομία στις αψυχολόγητες αγορές. Τα περισσότερα αντικείμενα δε θα κάνουν τη ζωή σας πιο ευτυχισμένη».

Προηγούμενο
Επόμενο
2
1 ευρώ

Η κατανόηση της αξίας ενός ευρώ είναι ίδια με την εκτίμηση του χρόνου. Η απρόσεκτη δαπάνη ακόμη και ενός ευρώ την ημέρα, μπορεί να μεταφράζεται σε ένα «ταπεινό» ποσό των 365 ευρώ μέσα σε ένα έτος, ωστόσο η πλειοψηφία των εκατομμυριούχων, θα τα υπολόγιζαν ως ένα εξαιρετικά καλό ποσό για να πολλαπλασιαστεί μέσω μιας κατάλληλης επένδυσης.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
5 λεπτά

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα πεντάλεπτο διάλειμμα από τη δουλειά ως δικαιολογία για ξεκούραση ή χαλάρωση. Μια τέτοια συνήθεια επί 5 φορές μέσα στη μέρα, σημαίνει 25 «τεμπέλικα» λεπτά καθημερινά. Πάνω-κάτω, 152 ώρες ή 12,5 μέρες μέσα σε ένα έτος. Φαντάζεστε πόσα περισσότερα δημιουργικά πράγματα θα μπορούσατε να κάνατε μέσα σε τόσο χρόνο προς όφελός σας;

Προηγούμενο

Best of Internet