Αν σας αρέσει το περπάτημα οι Atenistas σάς προτείνουν Κυριακάτικη βόλτα σε μια από τις 16 καλύτερες γειτονιές του κόσμου, το Κουκάκι.

Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, με αφετηρία την οδό Μακρυγιάννη (στάση μετρό: Ακρόπολη) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαρία να γνωρίσουν καλύτερα τη ζωντανή και πασίγνωστη γειτονιά της Αθήνας που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11 το πρωί και από του Μακρυγιάννη ο περίπατος θα καταλήξει στο Περιβολάκι, περνώντας από Γαργαρέτα και πλατεία Κουκακίου. Περιοχές με έντονο ιστορικό, αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό στοιχείο με την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης να τις κατατάσσει, δικαίως, στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Αθήνας.

Πεζόδρομοι, πλατείες, νεοκλασικά, κτίρια του μεσοπολέμου και αστικές πολυκατοικίες, μουσεία, σχολές χορού, ποιοτικά και ψαγμένα στέκια διασκέδασης συγκεντρώνουν κάθε μέρα πληθώρα επισκεπτών μιας γειτονιάς που παρόλο που είναι πλέον ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, διατηρεί την γοητεία και τον χαρακτήρα της. 

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι το Κουκάκι οφείλει το όνομά του στον Γεώργιο Κουκάκη, εργοστασιάρχη σιδερένιων κρεβατιών, ο οποίος όταν έκτισε το σπίτι του, γύρω στο 1900, στην συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Γ. Ολυμπίου, αυτό ήταν για πολλά χρόνια το μοναδικό στην περιοχή. Η συνοικία Μακρυγιάννη οφείλει το όνομά της στον στρατηγό Ι. Μακρυγιάννη το σπίτι του οποίου βρισκόταν περίπου στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Αθανασίου Διάκου. Και οι δύο συνοικίες ήταν ανέκαθεν αγαπημένος τόπος κατοικίας ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών καθώς και γνωστών προσωπικοτήτων της ελληνικής κοινωνίας. 

Την ξενάγηση θα κάνει ο αρχιτέκτων Νίκος Καβαδάς, ενώ η Δρ. Αρχαιολόγος Έλενα Κόρκα θα σας μεταφέρει τις γνώσεις και τις αναμνήσεις από την περιοχή. 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και δεν απαιτείται κάποια προεγγραφή.