5 + 1 νέα στέκια για να ανακαλύψεις στην Αθήνα (pics)

5 + 1 νέα στέκια για να ανακαλύψεις στην Αθήνα (pics)

Κάπου διάβαζα πρόσφατα ότι αν έχει καταφέρει κάτι καλό η γενικότερη κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αυτό είναι η αναβάθμιση της εστίασης. 

Παραδόξως, συμφωνώ σε αρκετά μεγάλο βαθμό, δεδομένου του ότι πια η σχέση ποιότητας προϊόντος και τιμής έχει βελτιωθεί αισθητά, ενώ απολαμβάνουμε και τη γόνιμη δημιουργικότητα ανθρώπων με μεράκι που δε φοβούνται να (αντ)αγωνιστούν.

Σίγουρα πολλοί «καρεκλοκένταυροι» χρειάστηκε να ξεκουνηθούν από τη βολεμένη θεσούλα τους, όμως στον αντίποδα σύνηθες αποτελεί το φαινόμενο του να ανοίγει και να κλείνει μαγαζί σε διάστημα λίγων μόλις μηνών.

Σημεία των καιρών θα πεις, και δικαίως, αλλά και της αρπαχτής που ποτέ κανείς δεν εμίσησε, αλλά πια, δεν ευδοκιμεί τόσο συχνά όσο άλλοτε. Το «σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε» με αμηχανία ισχύει πια περισσότερο από ποτέ και στην εστίαση.

Άσχετα με την τελευταία ρεαλιστική διαπίστωση και στο πλαίσιο λοιπόν των νέων αφίξεων στην πόλη, ρίχνουμε μια ματιά σε ό,τι μας κίνησε το ενδιαφέρον.

Ξεκίνα!

L' Audrion

L' Audrion

Πρέπει να είδα τα περισσότερα check in αυτές τις ημέρες εδώ. Και μάλιστα από Θεσσαλονικείς, που πήγαν συστημένοι και καρφωτοί σε μία περιοχή που έχει τη στάμπα του τουρίστα πιο έντονη από οποιαδήποτε άλλη στην Αθήνα. Εδώ θα δοκιμάσεις τη Γαλλία στο πιάτο σου χωρίς να χρειαστεί να αδειάσει εντελώς η τσέπη σου, αλλά στο συστήνω ακόμα κι αν θες απλά να απολαύσεις το κρασί σου τσιμπολογώντας από τη λαχταριστή βιτρίνα τυριών και αλλαντικών. Στα plus, το υπέροχο κτίριο.

L' Audrion
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 3 & Φαρμάκη 1, Πλάκα
Tηλ: 2103241193, www.audrion.gr
Ανοιχτά: Τετάρτη-Σάββατο, βράδυ. Κυριακή μεσημέρι

Papillon Bistrot

Papillon Bistrot

Συναγωνίστηκε στα ίσια το L' Audrion στις επισκέψεις που είδα στα social media. Οι πάλαι ποτέ «Πόρτες» έγιναν Papillon καλύπτοντας πλήρως την έννοια του bar restau, αφού ο χώρος είναι διαμορφωμένος για να εξυπηρετεί το εν λόγω concept. Ενδιαφέρον περιβάλλον, ιταλογαλλική ηέμπνευση στο μενού, υπερπλήρης λίστα κρασιών που αγγίζουν την εκατοντάδα και aperitivi από τους ανήσυχους Kintsugi Project (Γιάννης Σαμαράς, Στέφανος Δραγανιδάκης). Εν ολίγοις μας βλέπω να επισκεπτόμαστε πιο συχνά στο εξής την περιοχή. 

Papillon Bistrot 
Λ. Κηφισίας 242 & Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό
Τηλ: 210 6744441, www.papillonbistrot.com

 

WooWoo

WooWoo

Πανασιατικό το νέο εγχείρημα των Μωράκη- Διδασκάλου στο Κολωνάκι. Το σκηνικό δίνει την αίσθηση ότι ο διακτινισμός στην άγρια φύση της Ασίας γίνεται αυτόματα, οπότε καταλαβαίνεις ότι αντίστοιχα και ο ουρανίσκος τέτοια εμπειρία θα βιώσει. Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και Ταϊλάνδη πρωταγωνιστούν σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή της ασιατικής κουζίνας, ενώ φροντισμένο εξίσου είναι και το μπαρ. 

WooWoo
Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι (είσοδος από Πατριάρχου Ιωακείμ)
Tηλ: 210 7245451, 6944945471

Brunello

Brunello

Δεν κρύβω την αδυναμία μου στο Brunello. Μιχάλης Νουρλόγλου στον κατάλογο και Γιάννης Μελισσάρης στην αισθητική και γενικότερη επίβλεψη του φιλόδοξου wine bistro που μόλις κατέφθασε στο Κολωνάκι και υποψιάζομαι ότι θα ξεχωρίσει με εφαλτήριο την ανεπιτήδευτη απλότητά του. Στα aperitivi, ο Σπύρος Κερκύρας της Bar Solution. Στα συν του οι προσιτές για την περιοχή τουλάχιστον τιμές του.

 

Brunello
Λουκιανού 21, Κολωνάκι
Tηλ: 2107248889

 

 

Mango, Pizza & Pasta

Mango, Pizza & Pasta

Πρόσφατα ανέφερα πως η Αργυρούπολη διανύει περίοδο ανανέωσης. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Κυκλάδες και συγκεκριμένα η Πάρος με την περιοχή δεν είναι ώρα για να το αναλύσουμε, ωστόσο πια το παριανό Mango, Pizza & Pasta βρήκε αθηναϊκό ορμητήριο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Ξυλόφουρνος, πίτσα, μακαρόνια και μπέργκερς σε νορμάλ τιμές και τα υπόλοιπα είναι περιττά αφού τα λέει όλα το βίντεο που ακολουθεί.

Mango, Pizza & Pasta
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Αργυρούπολη
Τηλ: 211 4005212

Feedέλ Asador

Feedέλ Asador

Αυτό εδώ δε διένυσε απόσταση στην οποία μεσολαβεί θάλασσα. Το Feedέλ του κέντρου απέκτησε «αδερφάκι» στη Γλυφάδα με μόνη διαφορά την προσθήκη του «Asador» (τεχνική μαγειρέματος φαγητού σε ανοικτή φλόγα) στον τίτλο. Ο χώρος εννοείται πως δεν είναι «καρμπόν», όμως στυλ και φιλοσοφία είναι ίδια, για τους ευνόητους. Στο μενού γεύεσαι... Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον διακεκριμένο σεφ που φέτος αντικαθιστά τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στη δεύτερη σεζόν του Master Chef στο Star Channel. 

Feedέλ Asador
Κύπρου 19 & Ναπολέοντος Ζέρβα 24, Γλυφάδα
Tηλ: 210 8980066