Ό,τι συμβαίνει τα Χριστούγεννα, εννοείται πως ισχύει και την Πρωτοχρονιά. Το σπίτι μας με τη θαλπωρή του και το ζεστό του μαμαδίσιο φαγητό το αποχωριζόμαστε πολύ δύσκολα τις γιορτές και δη όταν πρόκειται για την τελευταία ημέρα του χρόνου. Σπάνια άλλωστε, οι υπάρχουσες εναλλακτικές είναι τέτοιες ώστε να συμφέρουν την τσέπη μας και ταυτόχρονα να ανταποκρίνονται σε ποιότητα. Αν ωστόσο, οι σκοτούρες της προετοιμασίας υπερέχουν από το «ξεβόλεμά» σου, υπάρχουν value for money, ωραιότατες επιλογές πρωτοχρονιάτικων μενού που ξεκινούν από τα 33 και φτάνουν τα 50 ευρώ, αναλαμβάνοντας να σε κακομάθουν χωρίς να ξοδευτείς όσο περίμενες.

Αντίστοιχα, σε αρκετά μαγαζιά της πόλης, για τις ημέρες των γιορτών τρέχουν ειδικά μενού με πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις ξεχωριστά -χωρίς κάποια δέσμευση μιας fixed παραγγελίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα Warehouse και Warehouse Edge που οι εορταστικές γευστικές προτάσεις του κυμαίνονται από 6 έως 20 ευρώ και μπορούν να ενταχθούν στις ήδη αγαπημημένες σου επιλογές από τον regular κατάλογό τους. Αντίστοιχα και για την ίδια εορταστική περίοδο, στο Warehouse CO2 τρέχει champane sale off σε σπάνια cuvee, old vintages, magnum, jeroboam & mathusalem φιάλες σε περιορισμένο αριθμό και προφανώς για περιορισμένο χρόνο.

Mantzarou 3

Το νεοκλασσικό του 19ου αιώνα που κάποτε «φιλοξενούσε» τον συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο, από τις 30 έως και την 1η του Γενάρη έχει ετοιμάσει ένα πλήρες μενού 4ων χορταστικών πιάτων που στοιχίζει 33 ευρώ το άτομο, με το κυρίως του να ποικίλει σε είδος κρέατος για τους απαιτητικούς.
Μαντζάρου 3, Κολωνάκι, Τηλ: 210 338 8216

Baratin Drink & Dine Home Bar

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, στο Baratin της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεις menu degustation δημιουργίας του σεφ Γρηγόρη Μπονιάκου, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι ακυρώνεται ο κυρίως κατάλογος για όσους τον προτιμούν. Το μενού κοστολογείται στα 35 ευρώ κατ' άτομο, ενώ η κουζίνα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κλείνει στις 22:00.  
Λ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια, Τηλ: 210 2522228

Kιουζίν

Το vintage Κιουζίν του Κολωνακίου επιφυλάσσει στους πιστούς του φίλους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα παραμυθένιο τραπέζι -όπως υποστηρίζει- με άρωμα Ελλάδας. Δε θα μπορούσε και διαφορετικά, δεδομένου του ότι στο μόνιμό του μενού τα ΠΟΠ προϊόντα χρησιμοποιούνται με ευλάβεια. Σιγομαγειρεμένος μαύρος χοίρος ή αρνίσιο κότσι μπρεζέ λοιπόν;
Χρέωση κατ’ άτομο 50 ευρώ
Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, Τηλ: 210 3647407

Aperio cucina & vino

Η «συγγένειά» του με τα «White Spoon» και «Big Spoon» είναι γνωστή, όπως και η αγάπη που τρέφει σε μεγάλο βαθμό για την ιταλική κουζίνα. Κάπως έτσι έχουν θέση στο πρωτοχρονιάτικό του μενού των 50 ευρώ ανά άτομο τα νιόκι και η γλυκιά τόρτα καπρέζε. 
Μεσογείων 258, Χολαργός, Τηλ: 2106542002

DAL Professore Athens

Μία ακόμη εξαιρετική λύση για ιταλικό, αποτελεί το Dal Professore του Νίκου Δημητροκάλη που στην ίδια τιμή έχει επιμεληθεί ενός μενού που θα μπορούσε να σερβίρεται κάπου στη γείτονα.
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, Τηλ: 210 6109988
www.dalprofessore.gr

 

CHE Cocina y Barra Sudamericana

Αν προτιμάς τη λατινοαμερικανική κουζίνα, το Che του οποίου η κουζίνα πια λειτουργεί υπό τις οδηγίες του Θάνου Στασινού, προτείνει ένα σωρό πιάτα εμπνευσμένα από το Μεξικό, το Περού, τη Βραζιλία, τη Χιλή, αλλά και τη Μεσόγειο.
Χρέωση κατ’ άτομο 50 ευρώ (μια σαλάτα, ένα πρώτο και ένα κυρίως ανά άτομο)
Καραϊσκου 151, Πειραιάς,Τηλ: 210 4296660