Έχουμε και λέμε: Η αθηναϊκή έκδοση του In-Edit Festival ανοίγει αυλαία σήμερα στις 18:00 στον κινηματογράφο Άστορ. Αφού έχουμε ήδη επιλέξει τις 5 «άχαστες» από τις 14 συνολικά ταινίες που θα προβληθούν, μεταξύ των οποίων και το αποψινό road trip του Elvis, μένει να ρίξουμε μια ματιά σε ό,τι συνεπάγεται αυτών, καθώς η διοργάνωση παραμένει πολυσυλλεκτική, όπως ξεκίνησε δηλαδή. Το SoundcheckParty της περασμένης Παρασκευής στον Μπλε Παπαγάλο άλλωστε, ήταν ενδεικτικό της απήχησης που έχουν στο κοινό οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ. 

Μιλώντας με τους διοργανωτές και συγκεκριμένα με τον Κωνσταντίνο Κουλουζάκη, αν κάτι προκύπτει είναι πως το φεστιβάλ ακριβώς επειδή απευθύνεται στους λάτρεις της μουσικής, έχει μία πιο «ρομαντική» έως πιο «νοσταλγική» διάθεση παύλα προσέγγιση όσον αφορά στις δράσεις που ακολουθούν τις προβολές. 

«Εσκεμμένα ετοιμάσαμε τέσσερα events μαζί με το pre-party μας στον Μπλε Παπαγάλο ώστε να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες του κόσμου για να κινηθούμε αναλόγως και στις επόμενες διοργανώσεις», εξηγεί. 

Έτσι, στο αποψινό εναρκτήριο βράδυ και μετά την προβολή του The King με τον Έλβις Πρίσλεϊ, ο George Zervos με το πρότζεκτ του «For Your Love» αναλαμβάνει live δράση στο φουαγιέ του Άστορ. Μάλιστα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το νέο του single. 

«Αντίστοιχα, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, μετά την βραδινή προβολή του ντοκιμαντέρ για την M.I.A η Μatina Sous Peau μας έχει υποσχεθεί ότι θα δούμε την... ανατολή από την Εφημερίδα ATH (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6). Έχει γίνει γνωστή μέσα από ευφάνταστα mashups της και θα πειραματιστεί αυτήν τη φορά και με τις In-Edit μουσικές.», συμπληρώνει.

«Τέλος, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στην αυλαία δηλαδή της διοργάνωσης, αμέσως μετά το ντοκιμαντέρ για την μεγάλη jazz δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records, θα παραμείνουμε στο φουγιέ του Άστορ γιατί θα πλημμυρίσει από ζωντανές jazz μελωδίες και αυτοσχεδιασμούς, μαζί με ένα bonus track έκπληξη». 

«Δεν αρκούν άραγε τα ντοκιμαντέρ από μόνα τους Κωνσταντίνε;», αναρωτιέμαι. 

«Το In-Edit μιλάει με ειλικρίνεια για μουσικές ιστορίες, στην ουσία μας προκαλεί να συνδεθούμε συναισθηματικά με αυτές και να καταλάβουμε όλα όσα σημαίνουν για εμάς τους ίδιους. Επομένως, μία κουβέντα συνοδεία ωραίας μουσικής με τους δικούς μας, που επίσης παρακολούθησαν το εκάστοτε ντοκιμαντέρ θεωρώ ότι μας αφορά όλους.»

Εμένα πάντως, με έπεισε. 

In Edit Athens Edition 2019
06-10 Φεβρουαρίου 
Άστορ, Σταδίου 28 (Στοά Κοραή)