Ο θρυλικός Johnny Marr, mία από τις κορυφαίες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η βρετανική rock σκηνή τα τελευταία 40 χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στo Release Athens Festival 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το όνομά του μόλις προστέθηκε στο line up της Κυριακής 16 Ιουνίου, στο Release Athens 2019, στην ημέρα που ήδη περιλαμβάνει ως headliners τους περίφημους New Order.

O 56άχρονος συνιδρυτής κιθαρίστας και βασικός συνθέτης -μαζί με τον Morrissey- των Smiths, μετά την διάλυσή τους, συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους μουσικούς και συγκροτήματα (ως μέλος, ως guest και ως παραγωγός). Ανάμεσά τους και ο καλός του φίλος Μπέρναντ Σάμνερ των New Order, μαζί με τον οποίο σχημάτισαν το supergroup των Electronic, το 1989! 

Τα τελευταία 7 χρόνια ακολουθεί solo καριέρα, έχοντας κυκλοφορήσει τρία εξαιρετικά albums (The Messenger/ 2013, Playland/ 2014) πραγματοποιώντας παράλληλα ζωντανές εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τις οποίες συνοδεύουν μόνιμα αποθεωτικά σχόλια. Mόλις τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε το άλμπουμ του με τίτλο Call The Comet, το οποίο απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές. 

Το setlist του συνήθως περιλαμβάνει τραγούδια από κάθε περίοδο της τεράστιας και απίστευτα γεμάτης καριέρας του, από τις προσωπικές του δουλειές (Easy Money, Hey Angel, The Messenger, Rise) μέχρι τους δίσκους των Smiths, από τους οποίους συχνά παίζει κλασσικά κομμάτια, όπως τα Bigmouth Strikes Again, How Soon Is Now?, There Is A Light That Never Goes Out, The Headmaster Ritual, Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me, You Just Haven't Earned It Yet Baby, Panic, ενώ από το set δεν λείπουν και κάποια κομμάτια των Electronic, όπως τα υπέροχα Getting Away With It και Get The Message!

H εμφάνισή του στο Release Athens 2019 προβλέπεται να είναι ιστορική, αφού πολλά από τα παραπάνω τραγούδια θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα - και μάλιστα από τον άνθρωπο που τα συνέθεσε, στο σύνολό τους.

Περισσότερα, διαβάζεις εδώ