Το Sónar Athens είναι η ελληνική εκδοχή του πρωτοποριακού, διεθνούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και digital arts με έδρα τη Βαρκελώνη. Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2019. 

Όπως αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση:

«Το Sónar Athens αποτυπώνει τον μοναδικό ρυθμό της σύγχρονης ελληνικής πρωτεύουσας. Σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης και χωνευτήρι επιρροών, η γεμάτη ιστορία πόλη είναι το τέλειο σκηνικό για ένα event που συνδυάζει μεγάλα ονόματα ηλεκτρονικής μουσικής και πειραματικά acts από όλο τον πλανήτη, με καθιερωμένους αλλά και ανερχόμενους εγχώριους καλλιτέχνες».

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα του line up, ωστόσο, δεδομένου του βεληνεκούς της διοργάνωσης οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής είναι λογικό να έχουν μεγάλες προσδοκίες από μία τόσο ευχάριστη είδηση. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά αυτήν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στα http://www.viva.gr και http://www.public.gr. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις πρώτες πληροφορίες... 

Για την ιστορία, το αυθεντικό Sónar της Βαρκελώνης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1994, ενώ έκτοτε λαμβάνει χώρα σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες για τη διάρκεια της ημέρας (Sonar by Day) και μία για τη νύχτα (Sonar by Night). Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στην εν λόγω διοργάνωση συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως: Μπγιορκ, Τομ Γιορκ, Ζαν Μισέλ Ζαρ, Γκρέις Τζόουνς, Duran Duran, Beastie Boys, De La Soul, Kraftwerk, Gorillaz, New Order, M.I.A., Chic, Richie Hawtin και άλλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ -πέρα από την Αθήνα που αποτελεί το νεότερο σταθμό του- «στήνει» εδώ και καιρό αντίστοιχες διοργανώσεις στη Μπογκοτά, το Μπουένος Άιρες, το Χονγκ Κονγκ, το Ρέικιαβικ και την Κωνσταντινούπολη. Η φετινή διοργάνωση της Βαρκελώνης θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου με lives και dj sets από καλλιτέχνες όπως οι Four Tet, Disclosure, Paul Kalbrenner και άλλοι.

Το Sónar Athens στο διαδίκτυο:
www.sonarathens.gr
https://www.facebook.com/sonarfestivalATS/
https://www.instagram.com/sonar.athens/