Ταξίδι στα καλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας

Ταξίδι στα καλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας

Μετά την επίσκεψή μας στα γιορτινά θεματικά Πάρκα της Αττικής, συνεχίζουμε τη βόλτα μας στην υπόλοιπη Ελλάδα για να ζήσουμε τη μαγεία των γιορτών στα πιο ονειρικά χριστουγεννιάτικα Χωριά.

Αγιοβασίληδες, ξωτικά, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παιδικές δράσεις και παραμυθένια ατμόσφαιρα συνθέτουν το πιο μαγικό σκηνικό για την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.

Από τα Γιάννενα έως τη Θεσσαλονίκη και από τα Τρίκαλα έως την Κατερίνη, τα πασπαλισμένα με τη χρυσόσκονη των Χριστουγέννων Πάρκα της Ελλάδας, ανοίγουν τις πόρτες τους σε μικρά και... μεγάλα παιδιά για στιγμές ατελείωτου παιχνιδιού και διασκέδασης.
 

«Πάρκο των χρωμάτων», Κατερίνη

«Πάρκο των χρωμάτων», Κατερίνη

Και φέτος, το πάρκο της Κατερίνης για 5 εβδομάδες χρωματίζεται από τα πνεύματα των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό παραμύθι, σε  μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους.

Στα 52 στρέμματα του Πάρκου και με ελεύθερη είσοδο, ποικίλες δράσεις, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, αφήγηση παραμυθιών, δημιουργικά εργαστήρια και πληθώρα ακόμα εκδηλώσεων, θα βάλουν μικρά και μεγάλα παιδιά σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

«Παυσιλυπούπολη», Καρδίτσα

«Παυσιλυπούπολη», Καρδίτσα

Στο μαγικό, χριστουγεννιάτικο πάρκο της Καρδίτσας οι επισκέπτες μπαίνουν στον ονειρικό κόσο των παραμυθιών και όλοι γίνονται και πάλι παιδιά, όπως το απαιτεί δηλαδή και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Για τέταρτη χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας, έως τις 6 Ιανουαρίου, δημιουργεί έναν παραμυθένιο κόσμο με μαγεμένα δάση και νεράιδες των ευχών και οι ήρωες συναντούν τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του στο πανέμορφο άλσος Παυσιλύπου, στην πόλη της  Καρδίτσας.

Το πάρκο είναι γεμάτο από παιδικές δραστηριότητες, εκπλήξεις και μικρά δώρα για τους μικρούς επισκέπτες.

Το «Πάρκο των Χριστουγέννων», Αίγιο

Το «Πάρκο των Χριστουγέννων», Αίγιο

Το Πάρκο των Χριστουγέννων για 7η χρονιά ανοίγει τις πύλες και βάζει κατοίκους και επισκέπτες του Αιγίου σε έναν μαγικό κόσμο.

Όμορφα σπιτάκια, ο Άγιος Βασίλης, μικρά καλικαντζαράκια, ξυλοπόδαροι, λαχταριστά λιχουδόσπιτα, εργαστήρια χειροτεχνίας, ζωγραφική προσώπου, παιχνίδια με τους προσκόπους, μουσικές, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια, προσφορές αγάπης, είναι μερικά μόνο από όσα συνθέτουν το γιορτινό Πάρκο της περιοχής.

Φέτος το Πάρκο των Χριστουγέννων έχει σαν θέμα το παραμύθι «Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό» στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες.

Το «Χωριό του Αϊ Βασίλη», Ιωάννινα

Το «Χωριό του Αϊ Βασίλη», Ιωάννινα

Τις φετινές γιορτές ο Άη Βασίλης προσγειώθηκε στα Γιάννενα και στήνει το χωριό του στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου.

Ξύλινα σπιτάκια, δραστηριότητες για παιδιά (αφήγηση παραμυθιών, face painting, δημιουργική απασχόληση κλπ.), το δενδρόσπιτο του Άγιου Βασίλη και πλήθος εκπλήξεων ακόμα, περιμένουν Γιαννιώτες και επισκέπτες στο γιορτινό πάρκο της πόλης.

Το «Χωριό του Αϊ Βασίλη» περιλαμβάνει πολλές ακόμα δράσεις όπως Ταχυδρομείο για να στέλνουν τα παιδιά γράμματα στον Άγιο, ένα Μουσείο του κακάο, αλλά και θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές ξωτικά, πιτζαμοήρωες και τη δημοφιλή πριγκίπισσα του πάγου Frozen, συναυλίες, επιδείξεις Zumba, αλλά και βόλτες με άλογα μέσα στο δάσος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η είσοδος στο «Χωριό» κοστίζει 1 ευρώ συμβολικά. Το ένα τρίτο των εσόδων της εισόδου (χωρίς το ΦΠΑ) θα διατεθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και το ένα τρίτο των εσόδων της εισόδου (χωρίς το ΦΠΑ) θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.

Το «Πάρκο των Ευχών», Λάρισα

Το «Πάρκο των Ευχών», Λάρισα

Για δεύτερη χρονιά το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα κάνει κάθε όνειρο και ευχή πραγματικότητα.

Η Λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, βάζουν στο κοινό στην ονειρική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Το Πάρκο Αλκαζάρ έχει στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, μπάλες και προσφέρει σε όλους μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και διασκέδασης με: μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις και άλλα, που συμπληρώνουν το φαντασμαγορικό γιορτινό σκηνικό.

«Αστερόκοσμος», Θεσσαλονίκη

«Αστερόκοσμος», Θεσσαλονίκη

Ο «Αστερόκοσμος» το μεγάλο και εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Θεσσαλονίκης άνοιξε και φέτος τις πύλες του.

Στα 23.000 τ.μ. της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το ονειρικό Πάρκο περιμένει μικρούς και μεγάλους να παίξουν, να διασκεδάσουν και να αφεθούν στη μαγεία των γιορτών, έως τις 6 Ιανουαρίου .

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, Αϊ Βασίλης, καλλιτεχνικά δρώμενα και φυσικά το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αγάπης στο οποίο συλλέγονται δώρα για το Χαμόγελο του Παιδιού, κλέβουν την παράσταση.

Το Πάρκο ακόμα διαθέτει: 15 παιχνίδια Λούνα Παρκ, 2 Παγοδρόμια, το χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών, το σπίτι του Άη-Βασίλη, το ταχυδρομείο του Άη-Βασίλη, εργαστήριο κατασκευών και δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε δράσεις, παραστάσεις και διασκεδαστικά παιχνίδια

Από τη γιορτινή ατμόσφαιρα δεν λείπουν και οι εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια κατασκευής χειροτεχνιών, Facepainting (ζωγραφική προσώπου), DJSantaParty, και πολλά happenings και εκπλήξεις.

Τα περισσότερα παιχνίδια είναι σε εσωτερικό χώρο. Η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ, ενώ για παιδιά έως 1 μέτρο ύψος είναι δωρεάν.

«Ονειρούπολη», Δράμα

«Ονειρούπολη», Δράμα

Φέτος η Ονειρούπολη της Δράμας γιορτάζει τα 15 χρόνια λειτουργίας και γίνεται ακόμα πιο ονειρική.

Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, υποδέχονται τους επισκέπτες σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γιορτινά πάρκα ολόκληρης της Ελλάδας.

Έως τις 2 Ιανουαρίου, ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι: την Ονειρούπολη!

Στην είσοδο του Πάρκου, τους επισκέπτες περιμένει το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, ενώ μέσα από τη Μαγική Διαδρομή το κοινό θα περιηγηθεί σε όλη τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Πάρκου: στο Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά, τη Μαγική Σκηνή, το Εργοστάσιο Καραμέλας και Ζαχαρωτών, το Μουσείο Γεύσεων, το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας, τον Παιχνιδότοπο της Playmobil, το Σπίτι του Άη-Βασίλη και αλλού.

Τη γιορτινή ατμόσφαιρα συμπληρώνουν δεκάδες συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις, παγοδρόμιο, fun park με παιχνίδια και παράλληλα δρώμενα.

«Ο Μύλος των Ξωτικών», Τρίκαλα

«Ο Μύλος των Ξωτικών», Τρίκαλα

To μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας περιμένει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για 8η συνεχή χρονιά.

«Ο Μύλος των Ξωτικών» αποτελεί πλέον θεσμό για τα χριστουγεννιάτικα Τρίκαλα. Με δωρεάν είσοδο το εντυπωσιακό Πάρκο συνεχίζει να προσφέρει γιορτινές στιγμές χαράς και διασκέδασης για μικρά και... μεγάλα παιδιά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στο Μύλο των Ξωτικών έως τις 6 Ιανουαρίου. Επιστρέφοντας από τις χώρες που επισκέφθηκε, ο Άη-Βασίλης καταλήγει στον «Μύλο των Ξωτικών» φέρνοντας μαζί του εικόνες και αναμνήσεις και στολίζοντας όλες τις γωνιές του «Μύλου» για να χαρούν και να διασκεδάσουν οι επισκέπτες.

Για ακόμα μια χρονιά, μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το σπίτι του Άη-Βασίλη, τα Βαγόνια του Κόσμου, το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, να κάνουν Safari PLAYMOBIL στην Αφρική και Ζωγραφική Προσώπου, να δουν το Σοκολατένιο Εργοστάσιο, τον Αλευρόμυλο των Ξωτικών, το Ενεργειακό Πάρκο από το Φυσικό Αέριο, το Εργαστήρι Αναρρίχησης, το Μουσείο Μανιταριών και το πηγάδι των ευχών.

Επίσης να διασκεδάσουν στο Πολικό Express, το Χριστουγεννιάτικο Fun Park, το Παγοδρόμιο των Ξωτικών, το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών, να κάνουν βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, το «Candy Express», την Αγορά των Μανιταριών και να απολαύσουν όλες τις παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις.