Μια καινοτόμα φωτογραφική καταγραφή των πέτρινων φάρων της Ελλάδας επιχειρεί ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Κώστας Ντάνης μέσα από την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «½ ένα» που παρουσιάζει στον χώρο Oia Vineyart στην Σαντορίνη, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2018. 

H έκθεση περιλαμβάνει 40 φωτογραφίες από τη θεματική ενότητα «½ ένα», στην οποία ο Κώστας Ντάνης έχει συγκεντρώσει ένα σώμα φωτογραφικής δουλειάς δύο ετών με νυχτερινές λήψεις 23 εν λειτουργία πέτρινων φάρων της Ελληνικής επικράτειας. 

Η καινοτομία της νυχτερινής καταγραφής των πετρόκτιστων φάρων προσφέρει στο κοινό μια φωτογραφική πτυχή του θέματος που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά κατά το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια προσέγγιση που εμβαθύνει στην ώρα «δράσης», στη στιγμή δηλαδή που οι φάροι εκπληρώνουν την πρακτική τους υπόσταση.

Ο τρόπος που χρωματίζει το φάρο κατά τη λήψη, εκτός από την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής του, προσθέτει κι ένα εικαστικό στοιχείο, τονίζοντας τη μοναδικότητα του. 

Παράλληλα, ο ίδιος ο τίτλος «½ ένα» παραπέμπει στην εμπειρική ρυθμική μέτρηση «μισό ένα, μισό δύο, μισό τρία....» που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί για να υπολογίσουν τον χρόνο που μεσολαβεί ενδιάμεσα σε φως και σκότος, το «χαρακτηριστικό» όπως λέγεται του φάρου.