Ο συγγραφέας και ηθοποιός Στίβεν Φράι μετά από 40 χρόνια πραγματοποιεί την πρώτη του περιοδεία παρουσιάζοντας ένα πρότζεκτ βασισμένο στο βιβλίο του «Mythos», μια νέα και φρέσκια αφήγηση των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η περιοδεία του Φράι θα ξεκινήσει από το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου στις 19 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σταθμούς σε Λίβερπουλ, Λονδίνο, Σάλφορντ, Μπέρμιγχαμ, Γκέιτσχεντ και Οξφόρδη.

Η παρουσίαση θα αποτελείται από τρία μέρη και θα είναι διαδραστική καθώς το κοινό θα βοηθάει τον Φράι να διαλέξει ποια ιστορία θα τους αφηγηθεί από τους μύθους των αρχαίων Θεών, Ηρώων και Ανθρώπων.

Ο ίδιος ο Φράι, ο οποίος από μικρό παιδί έχει εμμονή και ιδιαίτερη αγάπη στην αρχαιοελληνική μυθολογία, έχει δηλώσει ότι «τρέμει από προσμονή και ενθουσιασμό» για την πρώτη του περιοδεία εδώ και τέσσερις δεκαετίες και προσθέτει: «τρεις διαφορετικές παρουσιάσεις σε τρία διαφορετικά βράδια. Ο κόσμος μπορεί να έρθει στο ένα ή και στα τρία, ωστόσο σε όποιο και αν διαλέξει να παρευρίσκεται ελπίζω να νιώσει το ίδιο ενθουσιασμένος με εμένα».

Το «Mythos» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Shaw Festival στο Οντάριο του Καναδά το 2018 και δέχτηκε θερμή υποδοχή.