Εγκαινιάστηκε η μόνιμη έκθεση προσωπικών αντικειμένων και τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας στο «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».

Η έκθεση έχει σκοπό να αναδείξει την αξία της, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους επισκέπτες του χώρου για το φαινόμενο Κάλλας, αλλά και να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω αναζήτηση του έργου και της ζωής της. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, τη συγκεκριμένη έκθεση θα ακολουθήσουν και άλλα εγχειρήματα με στόχο να τιμήσουν τη μεγάλη καλλιτέχνιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εκθέματα είναι αντικείμενα που έχουν αγοραστεί από το δήμο Αθηναίων και αποτελούν μέρος της συλλογής του. Συγκεκριμένα αγοράστηκαν το 2000 στο Παρίσι, κατά την διάρκεια μεγάλης δημοπρασίας αντικειμένων της Μαρίας Κάλλας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού. Με το πέρασμα του χρόνου η συλλογή αυτή εμπλουτίστηκε από δωρεές και χρησιδάνεια.

Τα αντικείμενα της συλλογής διακρίνονται στις εξής κατηγορίες ως προς το είδος τους: πρωτότυπες φωτογραφίες, πρωτότυπες επιστολές προς την Μαρία Κάλλας ή της ιδίας, αυθεντικές αφίσες παραστάσεων, αντίγραφα προγραμμάτων παραστάσεων, αποκόμματα συνεντεύξεων και δημοσιεύσεων σε εφημερίδες και περιοδικά εποχής, τηλεγραφήματα, προσωπικά αντικείμενα (ρούχα, αξεσουάρ, περούκα), πίνακες ζωγραφικής και έργα γλυπτικής, αναμνηστικά αντικείμενα εμπνευσμένα από την καλλιτέχνιδα, σημειωματάρια σκηνικών, παρτιτούρες, δίσκοι και cds, βιβλία, περιοδικά κ.α.

Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες
Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
Τηλ. 210 3642540
Ωράριο λειτουργίας: 
21.05.19 - 31.07.19
Τρίτη με Παρασκευή 10.00-18.00
Σάββατο & Κυριακή 10.00-14.00
Τον Αύγουστο το θέατρο θα παραμείνει κλειστό. Από τον Σεπτέμβριο η έκθεση θα λειτουργήσει με νέο ωράριο.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη