Ο καταξιωμένος Ιστορικός του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κ. Νίκος Νικηταρίδης συνέγραψε και οι εκδόσεις Αγγελάκη εξέδωσαν το βιβλίο «Η Κοινωνική Ζωή των Ελλήνων της Αιγύπτου», ένα βιβλίο, μέσα από το οποίο – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισαγωγή του – «περιγράφονται διάφορες εκφάνσεις της, μιας κοινωνικής ζωής από τη μια κουραστικής αφού η εντατική εργασία αποτελούσε το ζητούμενο για ένα καλύτερο αύριο, κι από την άλλη πλούσιας σε κοινωνικές δραστηριότητες κάθε λογής που εν πολλοίς διαμόρφωσαν ένα πολιτισμικό πλαίσιο μ΄ έναν αέρα κοσμοπολισμού, το οποίο καλούμε σήμερα Αιγυπτιωτισμό».

Στο πόνημα αυτό ο αναγνώστης, εκτός από το πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, θα μπορέσει να διαβάσει κείμενα για παράδειγμα σχετικά με τις Κοσμικές Συγκεντρώσεις, τη Μουσική Κίνηση, τους Χορούς, τα Σωματεία, τις Κοινότητες, τις Απόκριες, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, τον Αθλητισμό, τις Γυμναστικές Επιδείξεις, τις Πατριωτικές και Εκκλησιαστικές Εκδηλώσεις, κ.ο.κ.

Το 27ο αυτό βιβλίο του κ. Νικηταρίδη προσθέτει ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι στο ιστορικό παζλ του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, στην καταγραφή της ιστορίας του οποίου ο συγγραφέως έχει συμβάλλει σε καθοριστικό βαθμό.