Φέτος το καλοκαίρι, το ΚΠΙΣΝ εμπλουτίζεται με μια νέα εντυπωσιακή εγκατάσταση που αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ανάσα δροσιάς στους επισκέπτες.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),  μία δυναμική εγκατάσταση 69 συντριβανιών θα τοποθετηθεί στο Κανάλι των 12.000 τ.μ., παρουσιάζοντας μαγευτικές υδάτινες χορογραφίες με τη συνοδεία μουσικής.

Το νερό αποτελεί κεντρικό στοιχείο του ΚΠΙΣΝ: από το Κανάλι, που φιλοξενεί δημοφιλείς δραστηριότητες όπως καγιάκ και μαθήματα ιστιοπλοΐας, μέχρι το χειμερινό παγοδρόμιο, την καλοκαιρινή σκηνή στο Κανάλι, και τους Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος –αγαπημένο πόλο έλξης για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η νέα αυτή εγκατάσταση συντριβανιών θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε πλήρη σύνθεση τον Ιούλιο και θα αποτελέσει έναν ακόμη λόγο επίσκεψης στο ΚΠΙΣΝ για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Επιπλέον όμως του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, το νερό προσδιορίζει επίσης σε μεγάλο βαθμό το ΚΠΙΣΝ και ως φυσικό χώρο. Το Κανάλι λειτουργεί ως μία νοητή σύνδεση με τον φαληρικό όρμο, εντάσσοντάς το στον περιβάλλοντα χώρο. Η χρήση θαλασσινού νερού συνδυάζεται με μία σειρά στοιχείων που έχει ενσωματώσει ο Renzo Piano και το γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW) στον σχεδιασμό του ΚΠΙΣΝ, ενισχύοντας τον αειφόρο χαρακτήρα του και την περιβαλλοντική βιωσιμότητά του. Τα νέα συντριβάνια έχουν έναν ακόμη πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό για το ΚΠΙΣΝ: δεν είναι στατικά, αλλά δυναμικά και διαρκώς μεταβαλλόμενα.

Η σύνθεση από 59 συντριβάνια κατακόρυφης εκτόξευσης νερού, σε συνδυασμό με 10 επιπλέον περιστρεφόμενα συντριβάνια προσφέρουν μαγευτικά υδάτινα θεάματα χορογραφημένα με μουσική. Ο σχηματισμός αναπτύσσεται κατά μήκος του Καναλιού, στο σημείο όπου βρίσκεται η Αγορά, συμβαδίζοντας με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Τη νέα αυτή εγκατάσταση θα απολαύσουν για πρώτη φορά οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival (SNFestival) που διοργανώνει το ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, 2019. Τις ημέρες αυτές, μέρος των σιντριβανιών θα παραμείνει ανενεργό, για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στη σκηνή πάνω στο Κανάλι. Η πλήρης σύνθεση των συντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική επίδειξη, την οποία θα πλαισιώνει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ζωντανή μουσική. Στη συνέχεια, τα συντριβάνια θα λειτουργούν καθημερινά, συνυπάρχοντας και εμπλουτίζοντας τις πολλαπλές δράσεις που πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο στο Κανάλι, όπως το καγιάκ, τα μαθήματα ιστιοπλοΐας, και το πατινάζ στο παγοδρόμιο.