«Η Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι κάνοντας πρεμιέρα στο West End του Λονδίνου.

Τη σκηνοθεσία του θεατρικού έργου έχει αναλάβει ο Ίβο Βαν Χόφε, ενώ τη διασκευή του σεναρίου ο Σάιμον Στίβενς. 

Πληροφορίες του Forbes αναφέρουν ότι η παράσταση είναι πολύ πιθανό να ανέβει και στη σκηνή του Broadway. Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φόρα που το εμβληματικό βιβλίο θρίλερ του Κινγκ μεταφέρεται σε θεατρική σκηνή, καθώς κάτι τέτοιο είχε συμβεί το 2014 και το 2016, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ωστόσο αποτελεί σίγουρα μια υπερπαραγωγή που δεν έχει προηγούμενο.

Αλλά και το Broadway στο παρελθόν και συγεκριμένα το 1998 έχει φιλοξενήσει ξανά έργο που βασίζεται σε βιβλίο του θρυλικού συγγραφέα και συγκεκριμένα το «Carrie» χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία όμως, καθώς κατέβηκε μετά από 5 μόλις παραστάσεις και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές στην ιστορία του Broadway. 

Το πρότζεκτ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Ίβο Βαν Χόφε είναι γνωστός για την avant-garde ατμόσφαιρα που δίνει στις παραστάσεις του.

«Η Λάμψη» ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και γνωστά βιβλία του Κινγκ έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον. Αν και η ταινία θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες και κλασικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών, ο συγγραφέας συνεχίζει μέχρι σήμερα να την απεχθάνεται.