Σαν σήμερα στις 3 Οκτωβρίου 1954 κυκλοφορεί για πρώτη φορά ένα κόμικ με έναν ξανθό νεαρό που φοράει γούνινο καπέλο και έχει ατσάλινες γροθιές. Το όνομά του είναι Μπλεκ.

Οι Τζον Σινκέτο, Ντάριο Γκουτσόν και Πιέτρο Σαρτόρι, τρεις νεαροί Ιταλοί σκιτσογράφοι της καλλιτεχνικής ομάδας EsseGesse μέσα από το κόμικ «Il Grande Blek Magigno» μας συστήνουν τον Μπλεκ, τον ήρωα που έμελλε να αγαπήσουν γενιές και γενιές.

Ο Μπλεκ είναι Αμερικανός και δρα στα τέλη του 18ου αιώνα. Έχει εντυπωσιακο΄παράστημα, είναι μυώδης και πάντα φοράει ένα χαρακτηριστικό γούνινο καπέλο που μοιάζει με ρακούν, γούνινο γιλέκο, κόκκινο παντελόνι και καστόρινες μπότες. Είναι οπλισμένος με μαχαίρι, πιστόλι και καραμπίνα και μοιράζει πόνο στους κακούς Άγγλους αποικιοκράτες και τους ινδιάνους. Ο Μπλεκ δεν έχει καμία γυναίκα στο πλευρό του και το μόνο που τον νοιάζει είναι η απελευθέρωση της πατρίδας του.

Στις περιπέτειες του ο αγαπημένος μας ήρωας έχει μαζί του δυο πρόσωπα που τον βοηθάνε πάντα. Τον μικρό Ρόντι με τις φακίδες και προστατευόμενο του Μπλεκ και τον καθηγητή Μυστήριο που παίζει στα δάχτυλα μαθηματικά, αστρονομία, ζωολογία κ.ά. Ο καθηγητής είναι πολυμήχανος, πεινάει συνέχεια, είναι πνευματώδης και γνωστός για ατάκες όπως: «Μα τα χίλια ελάφια», «Μα τους χίλιους πλανήτες», «Μα τους χίλιους κάστορες», κ.ά.

Ο Μπλεκ γίνεται ανάρπαστος στα πιτσιρίκια της εποχής. Το κόμικ φτάνει να πουλάει 500.000 τεύχη την εβδομάδα. Στη χώρα μας κυκλοφορεί στις 25 Ιουνίου 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά τον δημιουργό του «Μικρού Ήρωα» όταν ο δεύτερος απαγορεύτηκε από τη χούντα. Μέχρι το 1975 το περιοδικό κυκλοφορεί σε μικρή διάσταση και στην πρώτη του κυκλοφορία φτάνει τα 428 τεύχη. Εκτός απο την κύρια ιστορία περιλαμβάνει τις περιπέτειες του Ρίνγκο, του Τομ και το Παιδί - Φάντασμα.

Με τις γεμάτες δράση περιπέτειές του ο Μπλεκ κερδίζει αμέσως τα αγόρια. Τη δεκαετία του '70 και '80 όποιος δεν διαβάζει Μπλεκ δεν ανήκει στην παρέα, καθώς δεν έχεις να συζητήσεις και πολλά μαζί του ή να διαφωνήσεις στο ερώτημα: Μπλεκ ή Λογαχός Μαρκ από την «Περιπέτεια»; Οι πωλήσεις στη χώρα μας φτάνουν τα 100.000-130.000 αντίτυπα. Η κυκλοφορία του διακόπτεται 25 χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 1994. Ωστόσο, από το καλοκαίρι του 2015 ο Μπλεκ επιστρέφει από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως και τον γιο του Στέλιου Ανεμοδουρά, Λεωκράτη.