Ο Banksy άνοιξε κατάστημα στην Ελλάδα το οποίο συνδέεται με την Ελλάδα, καθώς μεταξύ άλλων πουλάει χαλιά που έχουν φτιάξει πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά.

Ο πασίγνωστος street artist για πρώτη φορά πουλάει ο ίδιος τα προϊόντα που βρίσκονται πίσω από βιτρίνα καταστήματος. Το μαγαζί βρίσκεται στην Church Street στο Λονδίνο, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα showroom για προϊόντα που είναι αποκλειστικά διαθέσιμα online. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

. This showroom is for display purposes only. I’m opening a shop today (although the doors don't actually open). It’s in Croydon. Probably best viewed at night.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Το Gross Domestic Product όπως ονομάζεται το κατάστημα, αποκαλύφθηκε χωρίς προειδοποίηση και θα λειτουργήσει για δυο εβδομάδες. Τα προϊόντα έχουν όλα κοινωνικοπολιτικές αναφορές και στη βιτρίνα του μεταξύ άλλων έχει τοποθετήσει ένα γιλέκο που σχεδίασε για το live του Stormzy στο Φεστιβάλ Glastonbury, ένα χαλί Tony the Tiger, μια βρεφική κούνια που είναι περικυκλωμένη από κάμερες CCTV και πολλούς πίνακες με έργα του από τα διάσημα γκράφιτι που έχει δημιουργήσει. Οι τιμές των προϊόντων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Τα χαλάκια εισόδου που διατίθενται προς πώληση είναι κατασκευασμένα από γιλέκα προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Banksy προσέλαβε γυναίκες πρόσφυγες από καταυλισμούς στην χώρα μας, οι οποίες έφτιαξαν χαλιά που γράφουν «Welcome». Αν και η φράση είναι κοινή στα χαλάκια που συνηθίζουμε να βάζουμε στην είσοδο του σπιτιού μας, στην περίπτωση αυτή λειτουργή ως ξεκάθαρη δήλωση Όλα τα έσοδα από την πώληση αυτών των προϊόντων θα διατεθούν στους πρόσφυγες. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amazing Banksy exhibition popped up in Croydon. #Banksy #Croydon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Hollander (@mhollander38) στις