Ο ελληνικής καταγωγής πρώην ατζέντης και φωτογράφος του Banksy, Στιβ Λαζαρίδης, κυκλοφόρησε βιβλίο με ανέκδοτες φωτογραφίες του μυστηριώδους street artist που τον δείχνουν επί τω έργω.

Ο Λαζαρίδης που υπήρξε δεξί χέρι του  Banksy επί 11 χρόνια, ως ατζέντης, φωτογράφος, οδηγός και γκαλερίστας του, δήλωσε ότι του άρεσε να δουλεύει με τον street artist όμως πλέον χαίρεται που έχει αποχωρήσει από τον κόσμο της τέχνης.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λαζαρίδης δείχνουν τον Banksy την ώρα που δημιουργεί πολλά από τα γνωστά του έργα ωστόσο καμία από αυτές δεν αποκαλύπτει το πρόσωπο και άρα την ταυτότητα του καλλιτέχνη.

«Συνεργάστηκα μαζί του επί 11 ένδοξα χρόνια, διάστημα κατά το οποίο σπάσαμε κάθε κανόνα από το βιβλίο των κανόνων όπως και ορισμένους νόμους. Μισώ τον κόσμο της Τέχνης. Έγινα μέρος του μόνο επειδή ο Banksy εκτόξευσε το κίνημα στη στρατόσφαιρα. Ήταν, ωστόσο, μια υπέροχη διαδρομή. Χαίρομαι που αποχώρησα κι είμαι έτοιμος για την επόμενη διαδρομή».

Το 250 σελίδων βιβλίο του Λαζαρίδη έχει τίτλο «Banksy Captured», ενώ εκδίδεται με περιορισμένο τιράζ (5.000 αντιτύπων) και διανέμεται από τον ίδιο μέσω της ιστοσελίδας www.banksycaptured.com.

Οι φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας- περιλαμβάνονται στο βιβλίο των 250 σελίδων του Λαζαρίδη με τίτλο “”, που εκδίδεται με περιορισμένο τιράζ και διανέμεται από τον ίδιο.