Απολαύστε μια πτήση πάνω από το πιο creepy ανοιχτό «μουσείο» της Ελλάδας, το «Πάρκο των Ψυχών» στην κορυφή της Πάρνηθας. 

Εμπνευσμένος από την ιστορία του Σανατορίου Πάρνηθας ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης επέλεξε τον χώρο απέναντι οπό το επιβλητικό και γεμάτο μνήμες, εγκαταλελειμμένο πλέον Σανατόριο που αργότερα στέγασε το ξενοδοχείο «Ξενία» για να δημιουργήσει, αφιλοκερδώς, «Το Πάρκο των ψυχών». 

Πρόκειται για ένα σύνολο γλυπτών από κορμούς καμένων δέντρων από την γύρω περιοχή του Σανατορίου. Ο γλύπτης δεν χάραξε απλά κορμούς. Έδωσε «ζωή» σε νεκρούς κορμούς δέντρων εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα που κατείχαν τους τροφίμους του Σανατορίου κατά την περίοδο του εγκλεισμού τους. Θυμίζουμε ότι το 1937 και για έξι περίπου μήνες εκεί νοσηλεύτηκε και ο σπουδαίος μας ποιητής, Γιάννης Ρίτσος.

Εκθέματα όπως «Η έγκυος», «Ο σταυρός του μαρτυρίου», «Η νοσταλγία της μάνας για το παιδί που άφησε πίσω», «Το ζευγάρι», «Το αυτί», «Το φτερό», «Ο συλλογισμός» κ.ά. συνθέτουν αυτό το εναλλακτικό αν μη τι άλλο μουσείο, αποπνέοντας παράλληλα μια βαριά αίσθηση στον επισκέπτη, κάνοντάς τον να αναλογιστεί όσα έχουν διαδραματιστεί μέσα στους τοίχους του εγκαταλελειμμένου σανατορίο.

Όλα αυτά, στα 1000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και στα 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Πηγή: Ηaanity