Η τεχνολογία προχωράει με αλματώδεις ρυθμούς φέρνοτας σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο στα σημερινά παιδιά να μάθουν -ή να φανταστούν- πώς ήταν να μεγαλώνεις την δεκαετία του '90.

Για τον σημερινό έφηβο μπορεί να μοιάζει εφιάλτης, όμως όσοι υπήρξαμε παιδιά στα 90s νοσταλγούμε εκείνα τα -πιο- απλά και αγνά χρόνια που καμία οθόνη έξυπνη συσκευής δεν απειλούσε να στοιχειώσει τη ζωή μας και σίγουρα δεν αναπνέαμε για τα likes που θα μαζέψει η σέλφι μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια! Ξέρουμε ότι κάθε φορά που αναπολείς εκείνη την πολυπόθητη στιγμή που ξεχυνόσουν στις αλάνες με τους φίλους σου ή όταν ξεροστάλιαζες πάνω από το σταθερό τηλέφωνο για να ακούσεις την αγαπημένη φωνή του αμόρε σου, στα χείλη σου ζωγραφίζεται ένα νοσταλγικό χαμόγελο. Ξέρουμε ότι δεν θα ξεχάσεις ποτέ τη στιγμή που το κασετόφωνο «μάσαγε» την κασέτα με τα αγαπημένα σου τραγούδια, ούτε τη μέρα που κυκλοφορούσε ο δίσκος του αγαπημένου σου καλλιτέχνη και γεμάτος ενθουσιασμό έτρεχες στα δισκοπωλεία για να τον αγοράσεις πρώτος και να τον «λιώσεις» στο πικάπ του σπιτιού.

Αν μεγάλωσες και εσύ βλέποντας ταινίες σε βιντεοκασέτες, ξόδευες το χαρτζιλίκι σου στα «ουφάδικα» της γειτονιάς, περίμενες στωικά να μπεις στο ίντερνετ μέσω σύνδεσης dial up, έτρεμες μήπως «καεί» το φιλμ και δεν εμφανιστούν οι φωτογραφίες σου και κυκλοφορούσες με μια τηλεκάρτα στην τσέπη, οι παρακάτω φωτογραφίες σίγουρα θα σε γεμίσουν γλυκές σκέψεις -όπως κι εμάς- και θα σε κάνουν να νοσταλγήσεις την παιδική ή εφηβική σου ηλικία.

Και αν αναρωτιέσαι πώς θα αντιδρούσε ένα παιδί αν του έδινες ορισμένα πράγματα που κατά κόρον χρησιμοποιούσες στα '80s και '90s, δες το παρακάτω βίντεο για να γελάσεις με την καρδιά σου.