Μετά από πέντε σίκουελ και δυο τηλεοπτικές σειρές, το «Καράτε Κιντ» ετοιμάζεται να ανέβει και στο θεατρικό σανίδι στη μιούζικαλ εκδοχή του.

Την ανακοίνωση έκανε ο σεναριογράφος του αρχικού φιλμ του 1984, Robert Mark Kamen, λέγοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει το πρότζεκτ το οποίο θα παρουσιαστεί στο Μπρόντγουεϊ.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Amon Miyamoto, ο πρώτος Ιάπωνας σκηνοθέτης που ανέβασε παράσταση στο Μπρόντγουεϊ το 2004 (Pacific Overtures) ενώ η μουσική και οι στίχοι είναι του Drew Gasparini. Οι χορογραφίες φέρουν την υπογραφή των Keone και Mari Madrid και τα σκηνικά του Derek McLane.

Θυμίζουμε ότι η πιο πρόσφατη αναβίωση του «Καράτε Κιντ» έγινε με το «Cobra Kai» το οποίο προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά 10 επεισοδίων στη συνδρομητική υπηρεσία του YouTube, το κανάλι YouTube Red.

Στη δήλωση του ο Kamen αναφέρει ότι ποτέ δεν περίμενε τη μεγάλη επιτυχία του φιλμ το οποίο μεγάλωσε γενιές και γενιές και έκανε όλα τα παιδιά της εποχής στα σχολεία να δοκιμάζουν τις επιδόσεις τους στο «χτύπημα του πελαργού». Και εξήγησε ότι θα προσαρμόσει την ιστορία ώστε να μπορέσει να «μιλήσει» στις νεότερες γενιές.

Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης μιλώντας για το επερχόμενο μιούζικαλ σημείωσε: «Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ ως μια απόδραση. Εμένα μου αρέσουν γιατί μου προσφέρουν την επίγνωση του πως πρέπει να ζούμε τις ζωές μας». 

Πληροφορίες σχετικά με το καστ και την πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.