Ο Πάουλο Κοέλιο ετοίμαζε παιδικό βιβλίο με τον Κόμπι Μπράιαντ, όμως μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του, ο διάσημος συγγραφέας διέγραψε τα αρχεία του κοινού τους πρότζεκτ.

Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας αποκάλυψε το νέο την Κυριακή μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του σταρ του NBA. Ο Κοέλιο έγραψε στο Twitter ότι χωρίς την εμπλοκή του Μπράιαντ πλέον, το βιβλίο «έχασε το νόημά του».

Μιλώντας στην Huffington Post ο Κοέλιο ανέφερε ότι οι δυο τους είχαν ξεκινήσει να συζητάνε την ιδέα ενός βιβλίου για παιδιά από το 2016, όταν ο σταρ του NBA αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. «Διέγραψα τα αρχεία. Δεν έχει κανένα νόημα να εκδώσω το βιβλίο χωρίς εκείνον» δήλωσε ο Κοέλιο και συμπλήρωσε ότι αυτό όμως δεν τον αποτρέπει μια μέρα να γράψει ένα βιβλίο για όλα όσα έμαθε από τον Κόμπι «και το πόσο σπουδαίος ήταν».

Ο 72χρονος συγγραφέας ανέφερε ακόμα ότι «τον Κόμπι πάντα τον ενδιέφερε η συγγραφή ενός βιβλίου, το οποίο θα αποτελούσε θετικό παράδειγμα για τα παιδιά και ειδικά για εκείνα που ξεκινούν από χαμηλά». Ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιο βαθμό είχε προχωρήσει το βιβλίο ή τον τίτλο που είχαν επιλέξει.

«Τον γνώρισα αρκετά για να καταλάβω ότι είχε πολλά περισσότερα στο μυαλό του από τον αθλητισμό. Ο τραγικός θάνατός του έδειξε ότι ήταν πολύ σημαντικός, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Θα συζητάμε για εκείνον για πάρα πολλά χρόνια ακόμα και όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο», δήλωσε ο Κοέλιο.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η ανάρτηση του Κοέλιο στο Twitter έχει κατακλυστεί από δεκάδες σχόλια θαυμαστών του Κόμπι οι οποίοι του ζητούν να μην το σβήσει αλλά να κυκλοφορήσει το βιβλίο ως φόρο τιμής στον σπουδαίο αθλητή.