Ο Αντρέα Μποτσέλι νόσησε από κορονοϊό, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera». 

Ο διάσημος Ιταλός τενόρος προσβλήθηκε από τον ιό στις αρχές Μαρτίου και παρά το γεγονός πως εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, χαρακτήρισε την εμπειρία του ως «εφιάλτη».

«Η εμπειρία μου από τον κορονοϊό; Μια τραγωδία! Όλοι μας μολυνθήκαμε στην οικογένεια, με πυρετό, παρότι δεν ήταν πολύ υψηλός, βήχα και φτέρνισμα», ανέφερε ο Μποτσέλι.

Ο Ιταλός και η σύζυγός του μετέβησαν την Τρίτη σε νοσοκομείο της Πίζας για να δωρίσουν πλάσμα αίματος για τις έρευνες που γίνονται για το εμβόλιο εναντίον του Covid-19. «Ξεπεράσαμε την ασθένεια, παρόλο που χρειάστηκε να ακυρώσω πολλές συναυλίες και αυτό ήταν μια άσχημη εμπειρία. Ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη, γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Ήλπιζα να ξυπνήσω από στιγμή σε στιγμή», δήλωσε.

ΓΙα τη δραματική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού δήλωσε: «Δόξα τω Θεώ, δεν είμαι πολιτικός και δεν κλήθηκα να πάρω αποφάσεις, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση αυτού που πρέπει να λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις». 

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή Good Morning America, εξήγησε γιατί δεν ανακοίνωσε την προσβολή του από κορονοϊό. «Από σεβασμό σε όλους εκείνους που είχαν πολύ βαρύτερες συνέπειες από τον κορονοϊό αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να μην ενημερώσω για την κατάστασή μου. Δεν ήθελα να προκαλέσω αδικαιολόγητη ανησυχία στους φίλους μου ενώ ήθελα να προστατεύσω και την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου», δήλωσε.

Θυμίζουμε ότι στις 12 Απριλίου, ένα μήνα μετά που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ο Μποτσέλι έδωσε μια ξεχωριστή συναυλία στο Duomo του Μιλάνου καθηλώνοντας το παγκόσμιο κοινό. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας με τίτλο «Μουσική για την ελπίδα» που έγινε για το Πάσχα, ο Μποτσέλι έψαλλε μόνος μέσα στον καθεδρικό ναό αναστάσιμους ύμνους και εκκλησιαστικές μελωδίες.