«Απαίσια είδηση» χαρακτήρισε μέσω Facebook ο Διονύσης Σαββόπουλος την ανακοίνωση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο γνωστός τραγουδοποιός μίλησε για τη δική του στενή σχέση με την Κωνσταντινούπολη και αναφέροντας την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ και τη δήλωσή της ότι «δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγίας Σοφίας», ο Διονύσης Σαββόπουλος υπογράμμισε ότι κι εκείνος ακούει «το βουβό κλάμα τους μέσα μας».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Διονύση Σαββόπουλου στο Facebook:

«Απαίσια είδηση. Τυχαίνει να ‘χω καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φανάρι, τελείωσε την Μεγάλη του Γένους Σχολή, είμαι γεμάτος από ιστορίες για την Αγία Σοφιά αυτό το κατόρθωμα ενός οικουμενικού πνεύματος που τώρα γίνεται τζαμί και χαράμι σε μια θρησκοληψία, μια μισαλλοδοξία, μια φτηνή πολιτική, παρά την έντονη αντίδραση όχι μόνο της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά και του πνευματικού κόσμου της ίδιας της Τουρκίας και φυσικά όλων των φορέων πολιτισμού όπου γης. Η υπέροχη Αρβελέρ, είπε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγια Σοφιάς. Κι εγώ ήδη ακούω το βουβό κλάμα τους μέσα μας».