Όπως έγινε γνωστό πριν μερικές ημέρες, η Βικτόρια Χίσλοπ που έγινε γνωστή για το μπεστ σέλερ «Το Νησί» πολιτογραφήθηκε τιμητικά Ελληνίδα για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

H διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, για την- τιμής ένεκεν- πολιτογράφησή της ως Ελληνίδας πολίτη, δηλώνοντας υπερήφανη και συγκινημένη που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα.

Μάλιστα, στη συνέντευξή της, περιέγραψε με χιούμορ την έκπληξή της όταν η είδηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, της γνωστοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν μια κανονική μέρα και χτύπησε το κινητό μου, το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ στην Αγγλία, συνήθως είναι στην κουζίνα. Άκουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας! Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό. Και ξαφνικά άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη!», ανέφερε η Βικτόρια Χίσλοπ.

Η γνωστή σύγγραφεας αυτή την εποχή ετοιμάζει τη συνέχεια της ιστορίας από «Το Νησί» , που συνέγραψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας στη Μεγάλη Βρετανία και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα βιβλιοπωλεία.