Σύμφωνα με όσα γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης,  περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης σχεδόν εξαφανισμένα, βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα του Τατοΐου καθώς και σε άλλα βασιλικά ακίνητα κάτω από τόνους σκόνης.

Όμως μέρα με τη μέρα να αποκαλύπτονται με προσοχή και μέθοδο, όπως αυτή που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για τα’ αρχαία αντικείμενα, ώστε όταν εμφανισθούν στο φως να μην πάθουν καμία φθορά.

Τόσα χρόνια οι βαλίτσες παρέμεναν εξαφανισμένες  σε ντουλάπες και σε ερμάρια χωρίς ποτέ κανείς να ενδιαφερθεί για το τι έχουν μέσα και γιατί δεν είχαν μεταφερθεί αλλού, όπως είχε μεταφερθεί με νταλίκες η υπόλοιπη βασιλική περιουσία.

Τα μυστήρια  των βασιλικών κτημάτων αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια, έως ότου δηλαδή φωτιστεί η κάθε γωνιά του κτήματος του Τατοΐου.

Την όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει προσωπικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συχνά επισκέπτεται το βασιλικό κτήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον στάβλο του Βασιλέως Γεωργίου, πέραν από τις άμαξες και πολλά μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού κάπου 70 χρονών με την ετικέτα  να γράφει «Δεκέλεια»!

Έπιπλα που βρέθηκαν στον στάβλο του Βασιλέως Γεωργίου

Έπιπλα που βρέθηκαν στον στάβλο του Βασιλέως Γεωργίου

Διαβάστε Ακόμα:

Αποκτούν ξανά «ζωή» τα αυτοκίνητα της τέως βασιλικής οικογένειας (pics & vids)

Όλα όσα αποκάλυψαν οι εργασίες στο Τατόι: Οι άμαξες, τα έπιπλα εποχής και τα παιχνίδια