Σαράντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον, ο Πολ Μακάρτνεϊ δηλώνει πως δεν μπορεί ακόμη να ξεπέρασει το τραγικό συμβάν, αποκαλύπτοντας πως δυσκολεύεται μέχρι σήμερα να το συνειδητοποιήσει.

Ο λατρεμένος τραγουδοποιός και αγωνιστής της ειρήνης δολοφονήθηκε από τον Μαρκ Τσάπμαν, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου του 1980.

«Είναι δύσκολο για μένα να το σκέφτομαι», δήλωσε σε συνέντευξή του στη New York Times, το ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των Βeatles.

«Ανατρέχω στα γεγονότα εκείνης της εποχής και είναι πολύ συναισθηματικό. Τόσο που δεν μπορώ στην πραγματικότητα ούτε να το σκέφτομαι. Με διαλύει».

«Τι μπορείς να νίωσεις, πέρα από οργή και θλίψη», διερωτάται και συνεχίζει: «Όπως με κάθε μεγάλη απώλεια, ο μόνος τρόπος είναι να θυμάσαι τις καλές στιγμές με τον Τζον. Γιατί δεν μπορώ να ξεπεράσω το παράλογο της δολοφονίας του. Δεν μπορώ να το συλλάβω». 

«Είμαι σίγουρος πως πρόκειται για μια μορφή άρνησης. Αλλά η άρνηση είναι ο μόνος τρόπος που βρίσκω να αντιμετωπίσω την απώλεια του Τζον», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο  Πολ Μακάρτνεϊ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του - το οποίο ηχογράφησε εν μέσω lockdown - στις 18 Δεκεμβρίου, αναφέρει πως συχνά αποτίει φόρο τιμής στον αγαπημένο φίλο του.

Ο Τζον Λένον, ο οποίος θα γινόταν 80 ετών τον περασμένο Οκτώβριο, είχε προλάβει να επανασυνδεθεί με τον Μακάρτνεϊ, πριν την δολοφονία του.

Αναφερόμενος σε αυτή την ανακωχή τους στο BBC, o Μακάρτνεϊ είχε δηλώσει ευλογημένος που πρόλαβε να επανασυνδεθεί με τον Λένον, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό του έχει δώσει μεγάλη δύναμη.

Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε εξω από το σπίτι του, ένα διαμέρισμα του κτήρίου Ντακότα, που διατηρούσε με την σύντροφό του, Γιόκο Όνο, σε δυτική συνοικία του Μανχάταν.

«Να δείτε που θα πάω είτε από αεροπορικό ατύχημα, είτε από σφαίρα κάποιου τρελού θαυμαστή μου» είχε πει προφητικά σε μια του συνέντευξη λίγα χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: Independent