Ο Δημήτρης Μεντζέλος ροκάρει γιατί μπορεί και ας θέλει μετά από κάθε live με τους Prejudice Reborn -την χέβι μέταλ μπάντα με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια- μια φιάλη οξυγόνο. Άλλωστε όπως υποστηρίζει το πείραμα είναι μέσα στο αίμα του, κάτι που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή των Ημισκουμπρίων μέχρι και σήμερα με τους Prejudice Reborn και τη σημαντική συνεργασία του με τον θρυλικό Donald D. 

«Εγώ δεν είμαι μέταλ τραγουδιστής. Είμαι ράπερ. Και αυτό που ξέρω να κάνω, αυτό κάνω». Τι είναι αυτό; Θα το καταλάβετε όσοι βρεθείτε στο Κύτταρο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, εμείς σας μεταφέρουμε την προειδοποίηση του «Δέλτα Μι» και... αμαρτία ουκ έχουμε: «Είμαστε εδώ, μαγειρεύουμε μπελάδες και σερβίρουμε respect στους “μεταλλάδες”».

Αυτό που κάνεις με τους Prejudice Reborn σε γεμίζει περισσότερο από ό,τι κάθε άλλη φορά;
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ναι. Ήταν όπως σου είπα κάτι που ήθελα να κάνω χρόνια. Και οι Prejudice Reborn είναι, εκτός από εξαιρετικοί μουσικοί, και φοβερά παιδιά. Έτσι προχωράμε. Γενικά το πείραμα είναι μέσα στο αίμα μου και έτσι δεν μπορώ να κάτσω ήσυχος. Και όπως κάθε πείραμα μία θα πετύχει μία όχι. Όταν πετύχει όμως θα πάρεις το Νόμπελ.

Τι γίνεται όταν η ροκ συναντά τη ραπ μουσική και τι θα ακούσουμε από εσένα και τους Prejudice Reborn στη συναυλία σας στο Κύτταρο στις 12 Ιανουαρίου;
Όταν η ροκ συναντά τη ραπ βγαίνει ένα μοναδικό «πάντρεμα» δυο μουσικών ειδών που πάντα με μάγευε. Από τότε που άκουσα τους RUN DMC παρέα με τους Aerosmith στο «Walk this way», τους Public Enemy με τους Anthrax στο «Bring the noise» και τους αγαπημένους μου Beastie Boys είχα πάντα στο μυαλό μου την σκέψη ότι κάποια στιγμή πρέπει να το κάνω. Την σφραγίδα έβαλε ο Ice T με τους Bodycount. Και η στιγμή ήρθε το 2013. Γνώρισα τους Prejudice Reborn και την πάτησα. «Rap – Metal θέλεις;», μου είπαν, «Rap – Metal θα λάβεις μαδαφάκα!». Στις 12 Ιανουαρίου στο Κύτταρο που μας φιλοξενεί, θα δείτε αυτό το «πάντρεμα». Θα ακούσετε δικά μας κομμάτια καθώς και διασκευές που δεν περιμένετε.

Bάζω να ακούσω το «Ace of Spades» των Μotorhead που έχεις διασκεύασει με τους Prejudice Reborn... Περιμένω να σε ακούσω να ραπάρεις και αντί για αυτό, τραγουδάς δίνοντας γκάζια με μια άλλη φωνή! Δημήτρη, σύστησέ μας τον «μεταλλά» που κρύβεις μέσα σου.
Η αγάπη μου για το metal είναι παλιά. Από τα σχολικά μου χρόνια. Όταν έπεσε στα χέρια μου το «The number of the beast» των Iron Maiden. Ακόμα το παρακολουθώ, το ακούω και το ζω. Ήταν πάντα μια μουσική που με συνάρπαζε και πάντα θεωρούσα τους «μεταλλάδες» τα καλύτερα παιδιά. Αφοσιωμένοι στη μουσική τους και αν κάτι τους άρεσε το υποστήριζαν. Δεν έχει υπάρξει συναυλία των Ημισκουμπρίων που να μην έχει έστω έναν «μεταλλά». Και εκτιμώ και σέβομαι που όταν με βλέπουν μου λένε πολύ καλές κουβέντες. Ανταποδίδω λοιπόν τον σεβασμό προς αυτούς με το project που κάνουμε με τους Prejudice. Εγώ δεν είμαι μέταλ τραγουδιστής. Είμαι ράπερ. Και αυτό που ξέρω να κάνω, αυτό κάνω. Ο στίχος στο κομμάτι μας «Rock, Rap, Heavy» τα λέει όλα: «Είμαστε εδώ, μαγειρεύουμε μπελάδες και σερβίρουμε respect στους “μεταλλάδες”».

Αυτό που κάνεις με τους Prejudice Reborn σε γεμίζει περισσότερο από ό,τι κάθε άλλη φορά;
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ναι. Ήταν όπως σου είπα κάτι που ήθελα να κάνω χρόνια. Και οι Prejudice Reborn είναι, εκτός από εξαιρετικοί μουσικοί, και φοβερά παιδιά. Έτσι προχωράμε. Γενικά το πείραμα είναι μέσα στο αίμα μου και έτσι δεν μπορώ να κάτσω ήσυχος. Και όπως κάθε πείραμα μία θα πετύχει μία όχι. Όταν πετύχει όμως θα πάρεις το Νόμπελ.

Έχεις ακούσει αρνητικά σχόλια για τη συνεργασία σου αυτή με τα παιδιά και τι αφορούν αυτά τα σχόλια;
Πολύ λίγα είναι τα αρνητικά σχόλια που έχουμε ακούσει. Πίστεψέ με τα αρνητικά σχόλια που αφορούν στη μουσική μας παραγωγή ή σε ιδέες μας τα διαβάζω ή τα ακούω με μεγάλη προσοχή και εξετάζω πού έχουν δίκιο και πού άδικο. Ο ακροατής πολλές φορές έχει ιδέες και παρατηρήσεις πολύ χρήσιμες. Τώρα σχόλια του τύπου «τι μαλακία κάνατε!» δεν με αφορούν. 

Πρωτίστως είσαι ράπερ. Σου είναι εύκολο να ακούγεσαι πάνω από το δυνατό ήχο των ντραμς και της κιθάρας; 
Είναι σαφώς πιο δύσκολο αλλά τα καταφέρνω. Θέλει πνευμόνι! Φυσικά μετά από κάθε live με τους Prejudice θέλω μια φιάλη οξυγόνο. (γέλια)

Ένας ράπερ λοιπόν που έχει tattoo τον Johnny Cash. Αλλά θα μου πεις η μουσική είναι μια, χωρίς περιορισμούς και ταμπέλες... ή μήπως όχι;
Ο Τζόνι Κας ήταν μια μεγάλη μορφή της παγκόσμιας μουσικής. Ξεπέρασε τα στερεότυπα της country και το πήγε αλλού. Ειδικά οι δίσκοι που του έφτιαξε ο Rick Rubin, τα περίφημα «American Recordings» πέρασαν τον Κας σε ένα διαφορετικό, πιο εναλλακτικό κοινό. Πάντα πίστευα ότι η μουσική είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού αλλά και διαφυγή από τα προβλήματα. Με πήγε σε καλούς δρόμους και δεν διαχωρίζω είδη ούτε βάζω ταμπέλες. Όταν σέβεσαι αυτό που κάνεις στη μουσική δεν έχει και μεγάλη σημασία τι είδος παίζεις και με τι ασχολείσαι. Απέναντι από τον Κας έχω tattoo τον Ice Cube που είναι κι αυτός μια τεράστια μορφή στον χώρο της ραπ μουσικής. Θεωρώ όμως τον Τζόνι Κας ένα πιο σκοτεινό και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο κομμάτι του εαυτού μου. Όπως λέει και ο ίδιος: «Αh, I'd love to wear a rainbow every day, And tell the world that everything's OK, but I'll try to carry off a little darkness on my back,'Till things are brighter, I'm the Man In Black».
 
Ποιο είναι το μεγαλύτερο όπλο ενός ράπερ; 
Κατά τη γνώμη μου ο στίχος. Με αυτόν σφάζεις με το βαμβάκι που λένε. Πάντα μου άρεσε να γράφω και αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή. Άρα ο στίχος για μένα είναι πολύ σημαντικός. Φυσικά ένας MC χωρίς τον κατάλληλο παραγωγό από πίσω του δεν μπορεί να υπάρξει. Θα ήταν ένας τύπος που θα συμμετείχε σε ποιητικές βραδιές (γέλια). Οπότε μιλάμε ουσιαστικά για μια ομαδική δουλειά για να βγει ο MC μπροστά που αναπόφευκτα θα πάρει όλα τα φώτα πάνω του. Όπως όλοι οι τραγουδιστές. 
 
Σε τι φάση βρίσκεται το ελληνικό χιπ χοπ σήμερα;
Νομίζω σε καλή φάση. Είναι πλέον η μουσική που γνωρίζουν και ακούνε όλοι. Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που φτιάχνουν κομμάτια πολύ καλά. MC’s και DJ’s-Producers.  Άλλοι σε πιο γενικά αποδεκτό κομμάτι της μουσικής και άλλοι πιο υπόγεια. Όπως και νά 'χει είναι νέοι που αγαπούν τη χιπ χοπ μουσική και ασχολούνται με αυτήν. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ασχολούνται με το breakdance και χορεύουν εκπληκτικά και άνθρωποι που ασκούν την τέχνη του γκράφιτι. Τώρα για αυτό που αποκαλούν σύγχρονο χιπ χοπ δεν είμαι ο κατάλληλος για να απαντήσω θετικά. Όπως λένε «you can’t teach an old dog new tricks».

Με τους Prejudice Reborn μαζεύετε υλικό για ένα νέο άλμπουμ, το οποίο έχεις εκφράσει την επιθυμία σου να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο. Προχωράει αυτό το σχέδιο;
Αυτός είναι ο σκοπός μας και τον προχωράμε σιγά σιγά. Θεωρώ ότι το βινύλιο είναι ένας όμορφος τρόπος να κρατάς την μουσική που σου αρέσει στην εποχή που όλοι ακούν μουσική από τα τηλέφωνά τους. Επίσης το βινύλιο είναι ένα ωραίο υλικό για να φτιάχνουν φούστες τα κορίτσια. (γέλια).

Με τα Ημισκούμπρια θα ετοιμάζατε ή ετοιμάζετε κάτι καινούριο; Επίσης αν ζητούσα να κάνεις τον απολογισμό σου για τα Ημισκούμπρια, που την περίοδο εκείνη έχεις δηλώσει ότι ζούσες κάτι σαν εφηβεία, ποια θα ήταν η απάντηση;
Έζησα με τα Ημισκούμπρια υπέροχες στιγμές και ήταν πραγματικά η εφηβεία που δεν έζησα λόγω του θανάτου του πατέρα μου την περίοδο της πραγματικής μου εφηβείας. Γράψαμε ωραία κομμάτια και κάναμε φοβερές συναυλίες. Θεωρώ ότι επηρεάσαμε κόσμο και κάναμε αλλαγές εκεί που χρειαζόταν. Είκοσι ολόκληρα χρόνια! Η ζωή μας ολόκληρη είναι τα Ημισκούμπρια. Όταν τα Ημισκούμπρια θα έχουν κάτι να πουν θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Το καλοκαίρι όταν είχα μιλήσει ξανά μαζί σου αλλά και με και τον Donald D με αφορμή τη συνεργασία σας στο τραγούδι «Scream your lungs out», θυμάμαι τον Donald D να μου λέει ότι θα ήθελε να κάνετε και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ μαζί. Έχετε επικοινωνία, συζητάτε για μια ενδεχόμενη νέα συνεργασία;
Με τον Donald D έχουμε συχνή επικοινωνία και ετοιμάζουμε άλλο ένα κομμάτι σχετικά γρήγορα. Εύχομαι να καταφέρουμε να κάνουμε και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ μαζί. Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα. Όταν θα παίξουμε στο Γουέμπλεϊ θα σας έχω καλή θέση! (γέλια).

Πληροφορίες
Κύτταρο Live Club, Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Εισιτήριο: 7€
Προπώληση εισιτηρίων: Κύτταρο (10.00-13.00 καθημερινές και ώρες-συναυλιών), viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, Media Markt, αθηνόραμα.gr
Tηλέφωνο: 210 8224134