Για τέσσερις Παρασκευές, οι «τρελοί μπαλαμοί» Gadjo Dilo και ο Βαγγέλης Γερμανός κάνουν «Διπλό παιχνίδι» και μπλέκουν σε ένα τσιγγάνικο κουβάρι, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το gipsy swing «μπερδεύεται» με την «Κρουαζιέρα» και όταν ο Βαγγέλης Γερμανός, ερμηνεύει τις «manouche de grec» μελωδίες των Gadjo Dilo, δίνοντάς τους τη δική του πινελιά;  Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, οι Gadjo Dilo μιλάνε στο Reader.gr για τη σύμπραξη αυτή.

Από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου σας συναντάμε στο Γυάλινο μαζί με τον Βαγγέλη Γερμανό. Φήμες λένε ότι θα πειράξετε τα τραγούδια του Βαγγέλη Γερμανού και εκείνος τα δικά σας. 

Με πολλή χαρά ετοιμαζόμαστε με τον Βαγγέλη για την παράσταση «Διπλό παιχνίδι» και εννοείται έχουμε πειράξει τα πάντα. Έχουμε φτιάξει και τρία καινούργια τραγούδια που θα ακουστούν για πρώτη φορά,ένα εκ τών οποίων έχει τον τίτλο της παράστασης. Γενικώς έχουμε μπλέξει σε ένα τσιγγάνικο κουβάρι!

Θα λέγαμε ότι ταιριάζει η μουσική των Gadjo Dilo στο χώρο του Γυάλινου. 

Ναι, συμφωνούμε! Το Γυάλινο έχει εξαιρετική σκηνή και ήχο και αυτό μας επιτρέπει να φτιάξουμε ένα πιο θεατρικό σκηνικό, έτσι οι θεατές θα απολαύσουν ένα μαγικό μουσικό ταξίδι!

Έχει δέσει η χημεία σας με τον Βαγγέλη Γερμανό, τόσο στο studio όσο και επί σκηνής, αφού αυτή δεν είναι η πρώτη σας συνάντηση στο πάλκο.

Πράγματι! Η σχέση είναι και έξω από τα πλαίσια της δουλειάς. Με πολλή κουβέντα και καφέ μαθαίνουμε από την τεράστια εμπειρία του! Τον αγαπάμε και τον εκτιμάμε ειλικρινά και τον νιώθουμε σαν τον μεγάλο μας αδερφό.

Επίσης, συνεργαστήκατε και με τον Τonino Carotone. Τι γεύση σας άφησε η σύμπραξη αυτή;

Μια προσωπικότητα πληθωρική με τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα! Θαυμάζαμε τον Tonino και πραγματικά δεν μας απογοήτευσε, εργάστηκε με πολύ πάθος πάνω στο κομμάτι, ερεύνησε και μπήκε μέσα στην ιστορία των στίχων, το έκανε δικό του και το απόδωσε μοναδικά με τον δικό του τρόπο! Τραγούδησε στα ελληνικά χωρίς να ξέρει τη γλώσσα και ξεπέρασε την δυσκολία γιατί πραγματικά το γούσταρε πολύ! Καμαρώνουμε για αυτή την συνεργασία.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως ένα πολυπληθές σχήμα και ποια είναι η ειδοποιός διαφορά σας με άλλα ελληνικά gypsy swing συγκροτήματα;

Συμφωνίες και ασυμφωνίες είναι η καθημερινότητα μας και με τα χρόνια το έχουμε κάπως συνηθίσει. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και από εκεί αντλούμε δύναμη για να προχωράμε σαν ομάδα. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά και προσωπικά τα περισσότερα συγκροτήματα της gypsy swing, είμαστε σε επικοινωνία και χαιρόμαστε που υπάρχει ελληνική σκηνή. Είμαστε και εμείς μέρος της και προσπαθούμε για το καλύτερο όπως και τα άλλα παιδιά. Τα επιτυχημένα Django festivals στην Αθήνα για οκτώ συνεχόμενα χρόνια το επιβεβαιώνουν!

Διασκευάζονται όλα τα τραγούδια; Σας έχουν δυσκολέψει κάποια κομμάτια και ποια;

Και ναι και όχι. Για κάθε κομμάτι πρέπει να βρεθεί ένα εύρημα για να το ξεκλειδώσει και να μας επιτρέψει να βάλουμε τα στοιχεία που θα το κάνουν (manouche)  στο στιλ που αγαπάμε να παίζουμε. Εμείς έτσι εργαζόμαστε. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως π.χ. ένας ρυθμός 9/8 να μετατραπεί σε 4/4... Αν υπάρχει έμπνευση πολλά μπορούν να γίνουν.   

Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε και να αναφέρουμε όσα μας γοητεύουν από παλαιότερες εποχές. Από τη σύγχρονη εποχή τι σας γοητεύει;

Δεν είμαστε άνθρωποι κολλημένοι με το παρελθόν. Η ιδέα μας είναι να παίρνουμε όμορφα πράγματα από το χθες για να κάνουμε ένα όμορφο σήμερα, το παλαιό και το καινούργιο να βρίσκονται σε μια συνέχεια. 

Το πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz βάζει χρωματιστές πινελιές στο γκρίζο φόντο της καθημερινότητας σας;

Είναι το καταφύγιο μας από τον βομβαρδισμό αλλαγών της ζωής μας, λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, όπως όλος ο κόσμος τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Ποια άλλη αναπάντεχη σύμπραξη να περιμένουμε από εσάς και ποια είναι τα σχέδιά σας μετά και το Γυάλινο;

Από σχέδια άλλο τίποτα! Σίγουρα θα συνεχίσουμε να παίζουμε και να παρουσιάζουμε την δουλειά μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός, και με κάθε ευκαιρία θα προσπαθούμε να κάνουμε την υπέρβαση.

Πληροφορίες
Παρασκευές 17 & 24 Νοεμβρίου, 1 & 8 Δεκεμβρίου
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9315600
Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμές: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar, 14 ευρώ με ποτό στο bar, 15 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, σε όλα τα καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, viva kiosk, αθηνόραμα.gr.