Ο Μάρτιν έγραψε το «Nightflyers» («Νυχτοπτερίτες») το 1980 περιγράφοντάς το ως μια «ιστορία με στοιχειωμένο σπίτι αλλά σε διαστημόπλοιο» και ως «”Ψυχώ” στο διάστημα».

Η συγκλονιστική συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα του «Game of Thrones», με σημείο αναφοράς την εξερεύνηση του διαστήματος και τον κοσμικό τρόμο, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1987 (στη χώρα μας προβλήθηκε ως «Περιπέτεια στο Διάστημα»), ενώ μόλις πρόσφατα έγινε σειρά 10 επεισοδίων από το δίκτυο Syfy, με το Netflix σε ρόλο συμπαραγωγού. Όσοι δεν την έχετε δει ακόμα, θα τη βρείτε διαθέσιμη στο Netflix.

Οι φιλαναγνώστες και φαν του Μάρτιν μπορούν ωστόσο να βρουν τη νουβέλα που θα τους καθηλώσει, στις προθήκες το βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Anubis.

Η ιστορία ακολουθεί εννέα εκκεντρικούς επιστήμονες οι οποίοι αναχωρούν για μια επική αποστολή στα πέρατα του γνωστού σύμπαντος αναζητώντας τα ίχνη μιας μυθικής εξωγήινης φυλής. Ωστόσο, το πραγματικό μυστήριο θα αποδειχτεί το μόνο σκάφος που δέχτηκε να τους μεταφέρει, ο Νυχτοπτερίτης, καθώς το ίδιο και ο κυβερνήτης του έχουν άλλα, πιο σκοτεινά, σχέδια για την ομάδα...  

Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται πέντε ακόμη ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, που εξερευνούν τις δυνατότητες της ανθρώπινης τεχνολογίας και ανασύρουν βαθιά φιλοσοφικά ζητήματα από τις πιο σκοτεινές γωνιές του ανθρώπινου μυαλού. Τι θα συνέβαινε αν οι πόλεμοι ήταν απλώς ένα σπορ; Υπάρχουν τελικά παράλληλα σύμπαντα; Τι ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα; Τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά;