Η Αναγέννηση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την περίοδο της ευρωπαϊκής Ιστορίας περίπου από το τέλος του 14ου αιώνα έως τα μέση του 16ου αιώνα. Και αν νομίζετε ότι αυτό σημαίνει πως πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για να δούμε γνωστά πρόσωπα σε αυτή την εποχή, η απάντηση είναι «όχι απαραίτητα».

Σε αυτό βοήθησαν ορισμένοι καλλιτέχνες από το πρώην site Worth1000 και νυν Design Crowd οι οποίοι κονταροχτυπήθηκαν σε μια μάχη photoshop της σύγχρονης αναγέννησης. Η ιδέα ήταν να συλλάβουν τη στιγμή και να αναδημιουργήσουν διάσημους πίνακες της Αναγέννησης μέσα από μια πιο σύγχρονη πινελιά. Δηλαδή, να μεταμορφώσουν ψηφιακά αυτά τα έργα ζωγραφικής με πρόσωπα από διασημότητες του 21ου αιώνα.


Ο Τζόνι Ντεπ στην αυτοπροσωπογραφία του Ζακ-Λουί Νταβίντ

Αν και ο διαγωνισμός -που διήρκεσε 15 ολόκληρα χρόνια έχει τίτλο «Σύγχρονη Αναγέννηση», οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες επέλεξαν τη δημιουργική ελευθερία και χρησιμοποίησαν πίνακες που δεν σχετίζονται αποκλειστικά με την εποχή της Αναγέννησης. Μεταξύ των έργων θα βρείτε διάσημους πίνακες από μπαρόκ, ροκοκό, νεοκλασικισμό και άλλες εξίσου εξαιρετικές περιόδους.

Από τις αυτοπροσωπογραφίες του Ρέμπραντ στη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τα καλύτερα έργα τέχνης επεξεργάζονται ψηφιακά και, όπως θα δείτε στη συλλογή φωτογραφιών, το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα διασκεδαστικό.