Ο Bansky μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του καταγγέλλει ως fake την έκθεση που πραγματοποιείται με έργα του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για την έκθεση «Τhe world of Banksy» που διοργανώνεται από την People Entertainment Group και είναι αφιερωμένη στο έργο του γνωστού καλλιτέχνη. Μέσα από το site του ο Bansky ενημερώνει το κοινό ότι η συγκεκριμένη έκθεση, όπως και αρκετές ακόμα που γίνονται ανά τον κόσμο, δεν έχουν τη συγκατάθεσή του και φυσικά δεν περιλαμβάνουν αυθεντικά έργα του αλλά αντίγραφα.

Στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί την ιστοσελίδα του όπου αναφέρονται οι πόλεις που φιλοξενούν fake εκθέσεις επικαλούμενες το όνομα και το έργο του, τονίζεται ότι: «Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή την εμπλοκή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα».

Στη λίστα που υπάρχει κάτω από την ανακοίνωση, η έκθεση της Αθήνας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, ενώ ακολουθούν ακόμα η Μαδρίτη, το Μιλάνο, το Βερολίνο, το Μαϊάμι, η Μόσχα, κ.ά.