Η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Κάλυμνος, είναι για τον Γιου Νέσμπο αγαπημένος προορισμός στον οποίο φροντίζει να επιστρέφει όσο πιο συχνά μπορεί. Οι Έλληνες αναγνώστες υποδέχτηκαν τον βραβευμένο συγγραφέα της αστυνομικής λογοτεχνίας, το βράδυ της Τρίτης, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Μαζί του συζήτησαν οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Αστραπέλλου και Γιώργος Νάστος.

Ο Γιου Νέσμπο μίλησε για τη διασκευή του Μάκμπεθ, το αγαπημένο του καφέ όπου περνά πολλές ώρες γράφοντας, την αστυνομική λογοτεχνία, για τον διάσημο ήρωά του Χάρι Χόλε και τη μελλοντική του πορεία, για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Δίψα», για τη μεταφορά του Χιονάνθρωπου στο σινεμά, για την ηθική που αλλάζει όπως και η εποχή μας, για τη φύση του κακού και τι το υποκινεί. Επίσης, αναφέρθηκε στο κομμάτι της βίας που χρησιμοποιεί εκτεταμένα στα μυθιστορήματά του ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας που αφηγείται. 
 
Μεταξύ άλλων, οι δύο δημοσιογράφοι που τον «ανέκριναν» για μιάμιση ώρα τού είχαν ετοιμάσει και κάποιες εκπλήξεις: Ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος μιλάει για το ποδόσφαιρο και τη δύναμή του να ενώνει όλο τον κόσμο, καθώς και ένα βίντεο κλιπ από τα χρόνια που συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Di Derre κέρδισαν τα χειροκροτήματα του κοινού.

Ο Γιου Νέσμπο κατάφερε να καθηλώσει 1.000 περίπου φανατικούς οπαδούς του και απάντησε ακούραστα στις ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια υπέγραψε εκατοντάδες βιβλία και δέχτηκε με χαρά να φωτογραφηθεί με το κοινό του.