Ο πασίγνωστος συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι άφησε για λίγο κάτω τη σπουδαία πένα του για να κάτσει στη θέση του μουσικού παραγωγού στο ραδιοφωνικό σταθμό Tokyo FM.

Για τους μη μυημένους, η αγάπη του Μουρακάμι για τη μουσική είναι το ίδιο δυνατή με εκείνη της συγγραφής βιβλίων και ο ίδιος είναι μεγάλος συλλέκτης δίσκων και CD αλλά και κάτοχος μιας μεγάλης, προσωπικής συλλογής ψηφιακών αρχείων μουσικής που αποθηκεύει στα iPods του, παίρνοντας μαζί του παντού τα αγαπημένα του κομμάτια.

Μερικά από αυτά μοιράστηκε και με τους ακροατές του στην 55 λεπτών ραδιοφωνική εκπομπή του στην οποία μεταξύ άλλων έπαιξε Beach Boys, Animals, Τζορτζ Χάρισον, Τζόι Ραμόν, κ.ά. Εδώ μπορείτε να ακούσετε τη λίστα με τις επιλογές του συγγραφέα.

Όπως δηλώνει ο Μουρακάμι λατρεύει να μοιράζεται και να συζητά για τη μουσική που του αρέσει με άλλους ανθρώπους, έτσι δεν έχασε την ευκαιρία όχι μόνο να μιλήσει στο μικρόφωνο προλογίζοντας τα τραγούδια αλλά και να απαντήσε σε ερωτήσεις των ακροατών και θαυμαστών του.  

Για πολλούς μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσαν τη φωνή του Μουρακάμι ενώ όπως φαίνεται θα έχουν και άλλες ευκαιρίες, καθώς η ιστοσελίδα Murakami Radio ανακοίνωσε δυο ακόμα εκπομπές στις οποίες ο συγγραφέας θα μοιραστεί με τους φίλους του ακόμα ένα χόμπι του, το τρέξιμο. 

Ο κορυφαίος λογοτέχνης είναι γνωστός μαραθωνοδρόμος και μάλιστα ο πρώτος του Μαραθώνιος ήταν στην Αθήνα το 1983, όπου έτρεξε μόνος την αντίθετη διαδρομή, από την Αθήνα στο Μαραθώνα. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, μετά το γράψιμο το πρωί, τρέχει κατά μέσο όρο 10 χλμ., έξι ημέρες την εβδομάδα.