Ένα συννεφιασμένο μεσημέρι Δευτέρας ο δρόμος μάς έφερε στη «μια, μόνο μια, την ονειρεμένη Φρουτοπία» όπου είχαμε ραντεβού με την... παιδική μας ηλικία!

Εκεί μας περίμεναν ο Πίκος Απίκος (ο δαιμόνιος ρεπόρτερ από την εφημερίδα «Τρέχα Γύρευε»), ο Αιμίλιος το Μήλο (ο αρχηγός της Φρουτοπίας), η Μάτα η Ντομάτα, ο Φραγκίσκος το Φραγκόσυκο αλλά και ο Ρούχλας, ο Σεβαστιανός και η Μελιά από «Του Κουτιού τα Παραμύθια», η Ροζαλία από τη «Χιλιοποδαρούσα», οι Φούσκοι, και οι χαρακτήρες από το «Κρα», την «Ψαροκωστούλα» και τον «Σεφ Πάστα Βράστα».

Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι των παιδικών μας αναμνήσεων ήταν ο Θάνος το Κολοκυθάκι (που όνειρο έχει να δείρει έναν μανάβη και εφιάλτη ότι τον τηγανίζουν οι μανάβηδες) ή Φιόγκος (στο φα δίεση) ή Τιμολέων, δηλαδή ο υπέροχος Φαίδων Σοφιανός, ο άνθρωπος που χάρισε τη φωνή του στους χαρακτήρες που προαναφέραμε και μας ξενάγησε στο Μουσείο Κούκλας και τον Πολυχώρο Mabrida της οικογένειας Σοφιανού. Συνολικά η οικογένεια Σοφιανού (Δήμος, Μπριγκίτε, Φαίδων, Ήβη) η οποία έχει διακριθεί και αναγνωριστεί και στο εξωτερικό, αριθμεί 7.000 κούκλες, αποτελώντας φυσικά τη μεγαλύτερη συλλογή κούκλας στην Ευρώπη.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα περιηγηθείτε μαζί μας στο Μουσείο Κούκλας και θα συναντήσετε ξανά τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από τις τηλεοπτικές παραγωγές της οικογένειας Σοφιανού που θυμόμαστε και αγαπάμε μέχρι σήμερα. Ο Φαίδων Σοφιανός θα μας θυμίσει μερικούς από τους βασικούς χαρακτήρες της «Φρουτοπίας», θα μας μιλήσει για το μουσικό σήμα «Του Κουτιού Τα Παραμύθια»...

... Θα μας εξηγήσει γιατί οι κούκλες τους είναι ιδιαίτερες ή και τρομακτικές κάποιες φορές, θα μας περιγράψει πώς αντιδρούν οι ενήλικοι πλέον φαν των διαχρονικών αυτών τηλεοπτικών εκπομπών όταν έρχονται στο Μουσείο Κούκλας και θα μας αποκαλύψει την επιστροφή της «Φρουτοπίας» και του Ρούχλα με νέα επεισόδια!

Ο Πολυχώρος Τέχνης Mabrida καλύπτει μια έκταση 40 στρεμμάτων και βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού στο Κορωπί. Εκεί η μαμά Μπριγκίτε μετέτρεψε ένα παλιό χοιροστάσιο σε ένα λειτουργικό στούντιο από όπου μεαξύ άλλων έβγαινε και η δημοφιλής παιδική εκπομπή του Mega, «Disney Club» με την Καρολίνα και το Λυκούργο, και σήμερα αποτελεί έναν όμορφο χώρο που στεγάζει τις αγαπημένες μας παιδικές, τηλεοπτικές συντροφιές, με το όνομα «Μabrida» που προκύπτει από το Mama Brigitte Dit it All.

Περνώντας το κατώφλι του πάρκου και αφού συναντήσουμε ένα μίνι σταύλο με τρία όμορφα άλογα και ένα γλυκό γαϊδουράκι, τον Μανωλάκη, μπαίνουμε στα κτίρια της Mabrida όπου στεγάζονται τα στούντιο, το Μουσείο Κούκλας, οι αίθουσες θεάτρου και εκδηλώσεων, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, το εργαστήριο κούκλας της οικογένειας Σοφιανού, κ.ά. Η Mabrida φιλοξενεί ποικίλες πολτιστικές εκδηλώσεις, παραστάσεις κουκλοθεάτρου, εργαστήρια, συναυλίες, θέατρο, stand up comedy, πάρτι, happenings, αθλητικές δραστηριότητες, ακόμα και εταιρικές & κοινωνικές εκδηλώσεις.