Τρεις επιτυχημένες παραστάσεις στήνουν μπασκέτα και αρχίζουν τα σουτ, τα τρίποντα και τις πάσες όχι στο παρκέ, αλλά πάνω στο θεατρικό σανίδι. Εκτός από τις λεκτικές... πασούλες, οι πρωταγωνιστές μένει να μας αποδείξουν πόσο καλά έχουν προπονηθεί κάτω από τη μπασκέτα και ποιος θα κερδίσει το τζάμπολ πάνω στη σκηνή. 

«Εθνικός Ελληνορώσων» στο «Από Μηχανής Θέατρο»
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν ο «Εθνικός Ελληνορώσων» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, «παίζει» και φέτος μπασκετάκι στο «Από Μηχανής Θέατρο». 

Εδώ και τρία χρόνια μια ομάδα έξι παιδικών φίλων, που πλέον αγγίζουν το μονοπάτι των σαράντα, συναντιούνται μια φορά το μήνα στο γηπεδάκι της γειτονιάς τους, στο Ελληνορώσων, για ένα «μπασκετάκι» χαλάρωσης… Το ραντεβού συνήθως πέφτει Σάββατο - εκεί, κατά το απογευματάκι - και αφού «ξεσκουριάσουν» όπως λένε πίνουν μετά και καμιά μπύρα χωρίς ενοχές. Όπως και σήμερα. Συναντήθηκαν, είπαν τα νέα τους, έκαναν το ζέσταμά τους, πήραν την μπάλα στα χέρια και το παιχνίδι άρχισε με τους ίδιους να γίνονται και πάλι παιδιά. Σύντομα όμως ο φιλικός αγώνας μετατράπηκε σε εμφύλιος...

Παίζουν:
Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος 
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 21:30 και Σάββατο στις 18:00
 

«Πέτρες στις τσέπες του» στο Θέατρο Άνεσις
Μετά από δυο χρόνια επιτυχίας, το απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, έχει επιστρέψει στο «Θέατρο Άνεσις».

Παρακολουθούμε μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα...

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλιγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 20.00, Πεμ-Σαβ στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00

«Άνθρωποι και Ποντίκια» στον Τεχνοχώρο Cartel
Ο Βασίλης Μπισμπίκης σκηνοθετεί το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ. Πρόκειται για μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Η αγωνιώδης και συγκινητική προσπάθεια των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση μέσα στις πιό δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, καθιστούν το έργο επίκαιρο και διαχρονικό. Μια μάντρα ανακύκλωσης, στην περιοχή του Βοτανικού δίπλα από τα hot spot των μεταναστών και προσφύγων, γίνεται ο χώρος μέσα στον οποίο οι ήρωες δουλεύουν σκληρά, συγκρούονται, παλεύουν, απογοητεύονται αλλά ταυτόχρονια ονειρεύονται και ελπίζουν.

Οι χαρακτήρες του έργου αναγκαστικά σκληροί για να επιβιώσουν, ζουν σε ένα βρώμικο, αηδιαστικό κόσμο, η γλώσσα τους χυδαία πολλές φορές, οι σκηνές με σεξουαλικές στιγμές, αλλά και η κριτικής που γίνεται για το κοινωνικό συστημα, δεν έχουν τίποτε άσεμνο, ή διαφορετικό από τους συνήθεις διαλόγους μιας σκληρής πραγματικότητας. Με λίγα λόγια ο Στάινμπεγκ αναφέρεται με απόλυτο ρεαλισμό για ό,τι συμβαίνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ οι «βρώμικες» λεπτομέρειες είναι μέρος της μεγέθυνσης του Στάινμπεκ προς όφελος της Τραγωδίας, με στόχο τον εκδημοκρατισμό του τραγικού αυτού κόσμου. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Θάνος Περιστέρης, Αγγέλα Πατσέλη
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή-Κυριακή: 21:15