Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δήλωσε ότι το «Game of Thrones», η τηλεοπτική σειρά του HBO που έσπασε τα ταμεία και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, τον δυσκόλεψε τη συγγραφή των βιβλίων του.

Ο Μάρτιν εξήγησε ότι η ομώνυμη σειρά ήταν η αιτία που δεν προχώρησε με τη συγγραφή και την κυκλοφορία των  βιβλίων του λόγω της πίεσης που του προκαλούσε: «Νομίζω ότι η σειρά δεν λειτούργησε θετικά για εμένα. Αν και θα έπρεπε να με κάνει να γράψω περισσότερο και πιο γρήγορα, τελικά πέτυχε το αντίθετο. Κάθε μέρα που καθόμουν να γράψω ένιωθα άσχημα επειδή σκεφτόμουν: "Θεέ μου, πρέπει να τελειώσω το βιβλίο. Έχω γράψει 4 σελίδες ενώ θα έπρεπε να έχω γράψει 40"».

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο της επικής σειράς, παραδέχεται ότι νιώθει έτοιμος και ελεύθερος να στρωθεί στη δουλειά χωρίς η σειρά του HBO να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του.

Για ακόμα μια φορά, ο πατέρας του Westeros  τόνισε ότι το τέλος των βιβλίων του δεν θα επηρεαστεί από το τηλεοπτικό φινάλε του Game of Thrones που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους φαν της σειράς.

Θυμίζουμε ότι το επικό έργο του συγγραφέα το οποίο είναι επηρεασμένο από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τόλκιν, όπως έχει ομολογήσει ο ίδιος ο Μάρτιν, θα ολοκληρωθεί με τα δυο βιβλία που απομένουν να γράψει. Αυτή την περίοδο ο Μάρτιν δουλεύει πάνω στο ένα από αυτά, το επερχόμενο «The Winds of Winter».