Ανακοίνωση εξέδωσε η People Entertainment, η διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης «Τhe world of Banksy» που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μετά την καταγγελία του Bansky ότι η έκθεση  που πραγματοποιείται στην Αθήνα με έργα του, όπως και εκθέσεις σε πολλές ακόμα πόλεις ανά τον κόσμο (Βερολίνο, Μόσχα, Μαϊάμι, Μιλάνο, κ.ά.) είναι fake.

Η ανακοίνωση της εταιρείας μεταξυ άλλων αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή και την αρχική ανακοίνωση της έκθεσης, έγινε λόγος για "έκθεση αφιερωμένη στον Banksy", χωρίς ουδέποτε να ισχυριστούμε ότι υπήρξε άδεια ή συμμετοχή του Banksy σε αυτή, ούτε ότι προβάλλονται αυθεντικά έργα του καλλιτέχνη.».

Όσο για τα έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί από την έκθεση, η εταιρεία εξηγεί: «Με δεδομένο ότι ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να λάβει αμοιβή (καθώς κανένας δεν γνωρίζει καν ποιος είναι), δεν θεωρήσαμε σωστό να εισπράξουμε και εμείς ως εταιρία διοργάνωσης κανένα κέρδος. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε από την αρχή να διαθέσουμε το σύνολο των κερδών της έκθεσης στη Διεθνή Αμνηστία, έναν οργανισμό που δεν χρειάζεται παραπάνω συστάσεις και που ο σκοπός του είναι ότι πιο κοντινό στα μηνύματα που επικοινωνούν τα έργα του Banksy.».

Να σημειωθεί ότι η έκθεση «Τhe world of Banksy» τελειώνει αύριο, 26 Μαρτίου.