egg-tomato-sauce-650 Απολαυστική γραβιέρα, μυρωδάτη ντομάτα, παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα αβγά. Μερικά από τα πιο αγαπημένα υλικά της ελληνικής κουζίνας ενώνονται σε ένα πιάτο από το μοναδικό σεφ Βασίλη Καλλίδη.

Υλικά

  • 10 πιπεριές κέρατα
  • 6 αβγά
  • 200 γραμμ. γραβιέρα αγελαδινή
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε τις πιπεριές και τις χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι για να μη σκάσουν κατά το τηγάνισμα. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές, τηγανίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις 4 ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη, μαζί με το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα ελαφρά. Βγάζουμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις προσθέτουμε σε αυτό με τη σάλτσα. Σπάμε προσεκτικά και προσθέτουμε απευθείας στη σάλτσα, τα αβγά και στη συνέχεια το τυρί, κομμένο σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά, επιπλέον, μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.