Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com​.​​​​

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και γεμίζουμε με νερό. Τα καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι κουζίνας για να φύγουν τυχόν βρωμιές.
  • Απλώνουμε ένα απορροφητικό πανί σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τα αυγά σε δόσεις. Γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα αυγά, βάζουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσουν.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αυγά.

Για το βάψιμο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ξίδι, την κόκκινη βαφή και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η βαφή.
  • Βάζουμε τα αυγά κάνοντας μια στρώση στο μπολ και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Με αυτή την ποσότητα μπορούμε να βάψουμε 25-30 αυγά.

Για το λάδωμα

  • Βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί λίγο ελαιόλαδο και περνάμε τα βαμμένα αυγά για να γυαλίσουν.
  • Σερβίρουμε.