Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com​.​​​​

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.

Τις βράζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το καλαμαράκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι (δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από τη κονσέρβα είναι ήδη πικάντικη).

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 1-2 λεπτά.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.