Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να αποκτήσει υφή κρέμας.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας με έναν πλάστη.
  • Με ένα κουπάτ σε σχήμα λουλούδι 8 εκ. κόβουμε τη ζύμη για να δημιουργήσουμε τα λουλούδια.
  • Τοποθετούμε τα λουλούδια από τη ζύμη σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες.
  • Τρυπάμε τη βάση τους με ένα πιρούνι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα λουλούδια με προσοχή από τις θήκες και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
  • Βγάζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη γέμιση από το ψυγείο και γεμίζουμε τα λουλούδια.
  • Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη